2011. július 31., vasárnap

Esti alkalom - Félix prédikál

Vacsora után mosogatás...

A feleségem, Márti a főszakács...

és ez nem hátrány... :-)

Ma délután sétáltam ebéd után... és ilyeneket láttam.

Áhítat

Reggelizünk

Fiatalokkal táborozunk...

80-en  vagyunk összesen, akik szombatig leszünk együtt itt fent a hegyen... Félix testvéremmel, szolgálunk a fiatalok felé mint lelkipásztorok. Imádkozz értünk!

2011. július 25., hétfő

Békéscsabán

 lehettem a tegnap az Úr kegyelméből a Szűcs Benjámin Ottó lelkipásztor testvérünk beiktatásán. Aki nemrég még temesvári lelkipásztorként volt közöttünk, már békéscsabai lelkipásztorként fog érkezni hozzánk, mert azt ígérte hogy ha a határ túlsó oldalára is került azért ragaszkodni fog hozzánk testvéreihez ezután is. Nekem délelőtt jutott szolgálati rész igehirdetés formájában az erdélyi szövetség képviseletében, dr. Mészáros Kálmán egyházelnök testvér pedig magyarországi részről vezette a délutáni beiktatási istentiszteletet, melyen több szolgatárssal is találkozhattam... Szép és jó volt látni a békéscsabai testvérek örömét, azzal a reménységgel, hogy Isten nem fogja pásztor nélkül hagyni a temesvári gyülekezetet sem... Ámen! Úgy legyen!

2011. július 20., szerda

Vacsorához készülődünk

Minőségi változás állt be a mai nappal, a mobilos blogolás karakter használatában. Mivel itt vagyok kint a ''természet lágy ölén'', volt lehetőségem arra miként lehet magyar karakterűűűű "billentyűűűűzetet installálni Androidra. Mostantól tehát az ő,ű betűk is a maguk szépségében élvezhetők, akkor is ha mobilról blogolok.
A mai nap egyébként nagyon mozgalmas volt, mert a viharos esőzésen kívül egyéb látogatóink is voltak. A kémeri lkp.(Pardi Félix) többedmagával kijött ide hogy megbeszéljük a júl..29-aug.-6-ig tartó közös táborozásunkat. Aug. 8-tól az ippi körzet gyermekei táboroznak, majd aug. végén a nagyváradi gyülekezet egyik ifi csoportja jön ide.
Hálás vagyok az Úrnak azért, hogy itt ''ingyen'' lehet /táborozni. Persze úgy hogy aki idejön az ellátja  magát. Az ''INGYEN VETTÉTEK, ingyen adjátok'' elv ebben az esetben tehát azért juthat érvényre mivel itt a ''tábor'' önköltséges.
Minden más testvér és csoport számára is szeretnénk felkínálni ezt a lehetőséget határon innen és túl a fentebb ismertetett kondíciók szerint. Az a cél hogy ha többen jönnek ide akkor Isten igéjét tanulmányozzák(mint amikor a törvényt kapta Izráel a Hórebnél), ha pedig egyedül vagy kevesebben jönnek akkor Istennel beszéljenek, lelkileg feltöltődjenek, megújuljanak mint Illés a Hóreben. ÁMEN!!!


Rendhagyó közösének



Esõben a ping-pong

asztal a menõõõ



Bibliaóra után énekelünk

Ezt a hetet Szilágy Anikóék szervezik és én is szolgálok közöttük néhány nap...
Majd 100 -an vagyunk... Az Úr vezessen!


2011. július 19., kedd

Édesapám és az unokaöcsém

Dániel  közös munkában a Hargitán. Ezentúl a két legkisebb lányunk(Tirza és Viola) is itt lesz a nagyszülõknél..., amíg mi a feleségemmel táborokban szolgálunk.


2011. július 18., hétfő

Temetés után

a vendègekkel(dr. Bukovszky Ákos és felesége Viola) kimentünk a "Horeb" táborba ahol holnaptól már egy másik csoport lesz. A sátraik már állnak...



Ma ismét temetésre készülünk

Ráksi Annus testvérnõt temetjük, aki az egyik leghüségesebb tagja volt a gyülekezetünknek...

2011. július 16., szombat

Áldott napokat

töltünk itt a "HOREB" táborban ahol a 12 éven aluli gyermekekkel táborozunk. A vasárnapiskola  szövetség által, e nyárra kidolgozott témasorozatot vesszük át a gyerekekkel. A feleségem és a gyermekeim is mind itt vannak velem. Igaz hogy én egyedül vagyok a "parancsnoki" állásban(a szénapadláson van a szállásom), mert a feleségem allergiás a szénára, de azért mégis csak együtt vagyunk reggeltől estig és ez nagy ajándék....  Az Úr kegyelme, Steiner István testvér áldozatkészsége és még sok itteni testvér segítsége révén sikerült ezen a 16,5 hektáron egy olyan helyet kialakítani(sátorhelyek, áram, konyha, három szoba, fürdőszoba az épületben + zuhanyzók wc-k fiúknak lányoknak meleg vízzel, 7m x 14m fedett közösségi  hely stb. stb.)  ahol kisebb nagyobb csoportok, de akár magányos(Illéshez hasonló) harcosok is feltöltődhetnek. A jövő héten több mint nyolcvanan  fogunk táborozni, majd ismét vagy ötvenen. A "HOREB" alapítvány célja, hogy gyülekezeteinkből családok, kisebb nagyobb csoportok akár bérmentesen(az áramfogyasztást kivéve) is igénybe vehessék a tábort lelki-testi felüdülés érdekében. Ha az Úr megsegít és még más testvéreket is áldozathozatalra indít, akkor szeretnénk téli használatra is kialakítani a meglévő épületeket, mert fa az van elég...
Itt jegyzem meg, ha valaki tudna olcsón ágyakat, székeket, asztalokat vagy matracokat ajánlani, melyeknek hasznát vehetnénk, vagy bármi egyéb tábori kelléket, azt az Úr Jézus nevében megköszönnénk és jutalma lenne a mennyben.
Adjon az Úr áldott nyarat minden kedves blogolvasónak!!!