2012. december 10., hétfő

Hálával áldozzál az Istennek, és teljesítsd a felségesnek fogadásidat!

„Hálával áldozzál az Istennek, és teljesítsd a felségesnek fogadásidat!
És hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítlak téged és te dicsőítesz engem." Zsolt.50:14-15

Nagy öröm van a szívemben azért hogy az Úr megsegített és megtarthattam amit az Úrnak fogadtam. Mielőtt még a Hargita Táborba indultam volna ébredésért, megújulásért imádkozni, megfogadtam hogy ha az Úr elkezdi rajtam és bennem ezt a munkát, akkor vállalom hogy 10 napig bőjtölni fogok és imádkozni fogok másokért is. És úgy lett. Böjt és ima együtt, nagy áldás! November 29-től tegnap estig nem ettem semmit, de annál sokkal többet kaptam mint amit elképzeltem. Megérte és csak bátorítani tudok mindenkit, hogy ha valamiért könyörög az Úrhoz, akkor azt nyomatékosítsa azzal, hogy böjtöt is vállal érte! Megfogod tapasztalni, milyen hatékony lesz az imaéleted és milyen szoros a kapcsolatod az Úrral!

Végül pedig saját tapasztalatomból, hadd osszak meg néhány fizikai jellegű észrevételt is azokkal, akik még nem vállaltak ennyire hosszú böjtöt, de talán vállalkoznának rá:
Az első három-négy nap a lehető legrosszabb a testnek. Már első nap rettenetesen kínoz az éhség, úgy érzi az ember hogy muszáj harapnia valamit, mert esik össze ha nem. Ilyenkor nincs más megoldás csak az ha imádkozol és kitartasz. Második - harmadik nap már fáj a fej is és olykor meg is szédül az ember. Ilyenkor nem képes az ember arra, hogy különösebb fizikai munkával terhelje magát.(Nekem nagyon jól jött hogy éppen ezen kritikus időszakban, nem voltam leterhelve úgy fizikailag mint máskor)  . A negyedik naptól azonban egy érdekes váltás történik. Az ember szervezete átáll a belső tartalékok lebontására(nekem ez bőséges volt a túlsúly miatt, hogy aki nem túlsúlyos az miként viseli ezután a böjtöt, azt én nem tudom) és onnantól kezdve már egyáltalán nem voltam éhes. Viszont minőségi változást tapasztaltam innentől kezdve a szellemiekben, úgy mint az imaéletben az Istennel való kapcsolatban és minden egyéb kommunikációs tevékenységben. Úgy vág az ember esze mint a borotva, erősödik a koncentráló képessége és a fájdalomtűrő képessége is megnő. Ezt onnan tudom hogy időközben egy erős fogfájás is elfogott, begyulladt a fél arcom és mivel már évek óta semmilyen gyógyszert nem szedek csak úgy el kellett viselni. Magam is meglepődtem azon, hogy annak aki engem nézett jobban fájt mint nekem(legalábbis a sajnálkozásból ezt értettem).  Nem nagyon nagyon értem, hogy mi a biológiai magyarázata mindennek, de valószínűleg más üzemmódban van ilyenkor a szervezet... Azért az is igaz hogy annak ellenére hogy a rendes heti beosztás szerint szolgáltam a gyülekezetekben és végeztem a megszokott ütemben és ritmusban a munkát, fizikailag egy kicsit lassúbb lettem. Ilyen következménnyel is kell tehát számolni. Mégis a tegnapi szolgálatok után este sem éreztem azt hogy most már nem bírom tovább... Sőt. Mivel azononban lejárt az idő amit erre szántam már ettem egy keveset és szép lassan ismét hozzászoktatom magam a rendszeres táplálkozáshoz.

U.i. A böjtnek egyik kellemes mellékhatása -9kg 10 nap alatt volt a teljes testsúlyomból. Nem igaz tehát az az állítás hogy a böjtnek nem lehet ilyen mellékhatása...

1 megjegyzés:

  1. Nagy kitartas szukseges, egy tiz napos bojthoz. Minden tiszteletem erte. Es nagy igaszsagot fogalmazott egyik mondataval, miszerint a szervezet mas uzemmodba kerul. Valoban igy van, egy egeszseges uzemmod jon letre. Ugyanis a bojt soran, tavoznak a testbol mereganyagok. Nagyszuleink, fogalmazzunk ugy, meg taplalkoztak. A szerveztnek egeszseges eteleket ettek, kertbol stb. Ez nagyot valtozott sajnos. Mi mar maskent elunk es mondhatni nem taplalkozunk, hanem eszunk, mert a ketto kozott nagy a kulonbseg. Eveink soran, szervezetunkben rengeteg mereganyag rakodik le, akar evessel, akar belelegzessel, ami ranyomja belyeget gondolkodasunkra, fizikai teljesitokepessegunkre, de megszokjuk ezt az allapotot. Mikor bojtolni kezdunk, az hasonlo egy elvonokurahoz. Valoban az elso 3-4 nap a legnehezebb, hiszen a szervezetunk valtozason megy at. Kimennek a mereganyagok: fejfajast, szedulest, rosszulletet idezhet elo. Aztan jon a megkonnyebbules, fizikailag, szellemileg, lelkileg egyarant. Az elhomalyosult agy ujra tisztan mukodik, kevesbe erzunk faradsagot. Ujra mukodik a szervezet ongyogyito ereje, ezaltal csokken a fajdalomerzet. Tehat a bojt, mindenkinek fontos lenne, akar hetente egy napra, amikor csak vizet iszunk. Ezzel is nagyon sokat lehet segiteni. Hiszen gondoljunk csak arra, az emberi szervezetnek hany szazaleka viz. Azt cserelni kellene, mint autoban az olajat, hanem egy ido utan nem megy rendesen.
    Nagyon oszinten irta, hogy volt mibol lebontani :)Ha megfelelo mennyisegu vizet fog fogyasztani, es tart heti egy bojt napot, ezek a kilok egyelore nem mennek vissza. Egy kevesbe sulyos embernek sem art a bojt, bar ajanlott korultekinto lenni.
    Nos, a gyogyszer szedese, ....
    Ha a szervezet tiszta, s lelkileg van egyensuly,nem is nagyon lesz ra szukseg. A fiam 21 eves, nyaron horgaszat kozben belepett a toba es elvagta valami a talpat. Kezdett bepirosodni, igy szukseget lattam bemenni orvoshoz. Kerdeztek allergias-e valamilyen gyogyszerre? Mondom, nem tudom. Hat, de az anyja vagyok stb. Mikor mondtam, hogy meg nem szedett gyogyszert nagyon csodalkoztak. Nem vagyok az orvosok ellensege, hiszen van eset, mikor szuksegeltetnek. De, ha egy ember megprobal tiszta lenni lelkileg, egyre kevesbe szorul arra, hogy fizikai tunetek miatt orvoshoz kelljen mennie.
    Elnezest kerek, ha nem az oldalhoz illo temarol irtam, de naponta beszelek errol az embereknek, na meg arrol, hogy legyen hituk. Hiszen a Mindenhatonak gondja van rank. Ad erot meg a bojthoz is, hiszen ez is azert van, hogy tisztabbak lehessunk. S most, hogy ezt leirtam, rajottem, mennyi minden osszefugg. Hogy minden, de minden adott egy egeszseges, oromteli elethez, de vakon elmegyunk mellette sok esetben.

    VálaszTörlés

Itt hozzá(m) szólhatsz...