2011. december 17., szombat

Betelt a pohár

Nem tudom hogy kinél kell lemondani az "Élet és Világosság" című havilapot, mely évek óta rendszeresen eljut hozzám és több testvéremhez is, de mostantól nem igénylem. Nem mintha eddig is kértem volna, de elfogadtam ha adták. Nem mindig olvastam el, de néha jó írások voltak benne, bizonyságtételek. Mostanra viszont a MET lapjaként amolyan közéleti havilappá "nőtte" ki magát. Helye van az ilyen típusú lapoknak is a sajtópiacon és nem is azzal van bajom, hogy megjelenik, hanem azzal hogy gyülekezeteinkben ingyenesen terjesztik mint valami lelki tartalmat. Aki akarja vásárolja meg úgy mint a "Bihari Naplót" vagy a "Magyar Nemzetet", "Magyar Narancsot" kinek mi az ízlése, de ne gondolja senki hogy sokkal több lelki tartalom van benne mint az előbb említett lapokban. Olykor azok is leírják annyiszor az Úr Jézus nevét, mint ahányszor a mostani lapszám 36 oldalán megtaláltam. Ha Bach 1725. évi karácsonyi műve nem lenne elemezve benne akkor a Jézus nevét csak egyszer vagy kétszer lehetne megtalálni ebben az "egyházi" lapban. Olvasunk benne a chanukáról, a menóráról, Lisztről és a cigányokról, Rabindranath Tagore hindu költőről, a Mikulásról, egyházi évfordulóról és végül Cézárról az "egyház" kutyájáról. A MET létezésének 30. évfordulójára írt cikk legfőbb vonatkozása az a megállapítás hogy az "egyház" 1998--as költségvetése 15 millió forint volt, ma pedig több mint 2 milliárd Ft. Hála a sok szociális intézménynek amit főként állami pénzekből tart fenn.  Tehát inkább szociális gondozóhálózat a MET mint egyház. Ennek is helye van a társadalomban. Viszont mi a bűnből való szabadulást, a megtérést, az újjászületést a lelki életet többnek értjük a  szociális érzékenységnél. Ebben a lapszámban a Cézárról megírt nekrológ verte ki nálam a biztosítékot. Cézár volt ugyanis az "Egyház" kutyája, aki 18 év után betelt az élettel és kimúlt. Én is elkövettem olyat hogy a 18. évében tragikus sorsra jutott  Transzporterünkről nekrológot írtam (egy kicsit másként), de nem a "Szeretet" lapunkba, hanem csak úgy magamnak a blogra. Mindennek rendelt ideje és helye van. Ne keverjük össze a dolgokat. Abban az "egyházi" újságban ahol egy teljes oldalt "szentelnek"  az "egyház" kutyájának de az Úr Jézus áldozatáról elvétve ha megemlékeznek, nincs se élet se világosság még akkor sem ha e két szó a lap fejlécében megtalálható. Elrettentő példaként beszkennelem a lapszám 35. oldalát.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Efraim, mostmár csak a 23. Zsoltár pohara következik, és rövídesen jobban érzed magad. Sok erőt az Urtól ebben a nemes harcban!

    VálaszTörlés
  2. @tjanos
    Kedves János!
    Nem érzem magam rosszul, csak a felesleges dolgoktól akarok szabadulni és másokat is figyelmeztetni. Érzem a cinizmust a hozzászólásodból, de ennek ellenére köszönöm hogy eszembe juttattad a 23.Zsoltárt. Az Úr áldjon és őrizzen! Tegye gyümölcsözővé szolgálatodat és adjon sok örömöt neked! Boldog karácsonyt!
    U.i.Üdvözlöm Lukács Juliska testvérnőt

    VálaszTörlés
  3. Osztozom együtt érző fájdalommal a véleményedbe, testvérem, ezelőtt is mondtam,de most megerősítem, hogy Magyarországon sokkal jobb kutyának lenni mint embernek, és ha a média annyi figyelmet fordít rájuk, de már az egyháznak is a kutya a fontos? Az emberek mehetnek a kárhozatba, mert nincs Üdvözítőjük, velük ki törődik? Temetést is rendeztek neki, és ki prédikálta be a kutyák menyországába?

    VálaszTörlés

Itt hozzá(m) szólhatsz...