2010. május 8., szombat

Csütörtök -Péntek-Szombat - Az írás egyre rosszabb...

 ..., mert a napok hosszabbak. Ezt úgy kell érteni, hogy általában az éj leple alatt szoktam megírni a nap történéseit és mivel az éjszakák egyre rövidebbek, ezért kevesebb idő marad a nap történéseit összegezni. Mivel még van néhány nap június 12-ig(a feleségem szülinapjától szoktam nyári szünetet tartani), ezért röviden összefoglalom az elmúlt napom eseményeit.
Csütörtökön Lippai János testvérrel(a scooterek nagy barátja),  az előző napi gyakorlatot ismételve beteglátogatásra indultunk és Füstös Irénke testvérnőt(79) kerestük fel, aki már karácsony óta nem tudott eljönni a gyülekezetbe. Majdnem egy órát töltöttünk el nála miközben úrvacsoráztunk is. Onnan este fél nyolc körül immár négyen(Jémina és Tirza időközben csatlakoztak hozzánk) elmentünk Szilágypérba. Ott nyolc órától fél tízig tartott az esti alkalom és utána az Erdei házaspár vendégei voltunk vacsorára. Mivel a feleségem korábban úgy egyezett meg Erdei Ilonával, hogy a gyerekeknek korábban beígért szilágypéri nyaralás most kezdődik(Márti pénteken és hétfőn is vizsgázik), ezért Jéminát és Tirzát ott hagytuk egy hétre.

Pénteken Mártival elmentünk Debrecenbe az egyetemre, ahol röpke másfél óra alatt túlesett a kötelező vizsgán és délután ötkor már indulhattunk is haza. Előtte azonban meglátogatott minket egy barátnője(Szilvike, aki tán egy éve ismerkedett meg vele), akivel együtt imádkoztunk hogy amit az Úr elkezdett benne azt  vigye tovább. Hiszem hogy csatlakozni fog a Krisztus testéhez a gyülekezethez. Imádkozunk érte! Este nyolctól Micskén voltam együtt bibliaórán, az ottani testvérekkel együtt.


Szombaton reggel Mirjámmal(14 éveslesz augusztusban), a nagyobbik lányommal Zilahra mentünk az erdélyi baptista ifjúsági találkozóra. Nekem a fórum beszélgetésen és a délutáni szabadidőprogramban volt feladatom. A fórumot vissza lehet nézni-hallgatni az előbb jelzett linken, de a délutáni focimérkőzés(lelkipásztorok és az ifjúsági válogatott között) rekonstruálása csak szövegben lehetséges. Röviden összegezve az Úr "prófétáiként" 4-2-re vertük a heves ifjakat(ők sokkal gyorsabbak és ügyesebbek voltak, de a rutin többet jelentett) nekem védőként csak két gólpasszra futotta, de az éppen elég volt...:)
 Az esti evangelizáción Simon József testvér hirdette az evangéliumot. Az alkalom után többekkel visszamaradtunk és együtt könyörögtünk azért hogy az Úr a bűnbánat lelkével érintse meg őket. Hála Neki hogy kiáradt a Lélek!!! Mirjámmal csak éjfél körül értünk haza.
Bizonysagtetel
www.emabisz.ro
Sent via BlackBerry from Vodafone Romania

1 megjegyzés:

  1. olyan jó, hogy itt voltál. kellett a kulcsember a fórumhoz s az Úr szolgái, most mint focisták, közé is.

    mindenkit kérek, tessék őszinte megjegyzésem jól érteni!:)

    VálaszTörlés

Itt hozzá(m) szólhatsz...