2010. május 16., vasárnap

Szombat - Vasárnap

Már péntek este Debrecenben voltam, mert az egyetemen szombaton reggel nyolctól kezdődött az előadás és este hatig tartott. Birkás Antal oktatta a politológiát, akivel miután elmondtam hogy milyen lelkipásztor vagyok és jelenleg hol szolgálok kiderítettük hogy közös ismerősünk Steiner József lelkipásztor a Híd  Baptista gyülekezetből. Jó néhányszor megfordult már abban a közösségben. Mindez nem jelent majd előnyt a vizsgán, de legalább tudom hogy hol keressem ha nem találom az egyetemen :)
Mielőtt apósommal este hétkor elindultunk volna Vámospércsre még Islik Noémivel is találkoztam, akivel volt miről beszélgetni és miért imádkozni.
Vámospércsről Nagyváradra mentem, mert oda érkezett vonattal az unokatestvérem(Fehér András), hogy onnan aztán együtt jöjjünk haza. Éjfél már jóval elmúlt, mire lefeküdtünk.
Ma délelőtt Kéczbe mentünk Andrissal a magyar gyülekezetbe. Az alkalom után amely egyben úrvacsorai közösséget is jelentett, ebédre hazajöttünk. Ebéd után meglátogattam Tőtős Anna testvérnőt, akinek úrvacsorát is vittem, majd fél négyre Andrissal Micskére mentünk. Ott a János ev. 8:28-47 alapján hirdettem az igét. Este hattól ugyancsak ez volt az itthoni igehirdetés alapigéje is. Andris Kéczben imaórai buzdítással, Micskén és itthon pedig bizonyságtétellel szolgált. Az esti prédikáció után meg is jegyezte hogy ugyanazt mondtam mint Micskén egy két apróbb eltéréssel és ha nem ismerne, azt hinné hogy bemagoltam a prédikációt. Erre csak az a magyarázatom, hogy ragaszkodom az üzenethez és nem mondhatok akármit ugyanabból az igéből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...