2012. január 19., csütörtök

Betekintés a kulisszák mögé

Az alábbiakban egy olyan levelet osztok meg itt, amit először a csak lelkipásztorok részére fenntartott levelező listára írtam válaszként. Ez által egy kis betekintést nyerhet az olvasó abba, hogy a lelkipásztorok is ugyanazon kíhívásokkal néznek szembe mint mindenki más és nekünk is kell keresni a biblikus választ mindarra, amivel ebben a világban szembesülünk.
A G.....a testvér által javasolt előadást és ezt az előadást is jó lenne ha mindenki meghallgatná(időt kell rá szánni, kb. 2 órát), mert egybevág és mind olyan dolgokat hallok ki belőlük amiről a Bibliában már olvastam, pedig ezek az emberek nem teológusok és nem a biblia alapján jutnak arra a következtetésre amiről mi már régóta tudunk. Világkormány, egységes pénzrendszer bevezetése és majd csak úgy lehet kereskedni hogy az nagyon szabályozottan történhet, mind ott van a Jelenések könyvében. Minderre csak azt tudom mondani hogy közel az Úr Jézus eljövetele!!! Nagy időket élünk... Ne higyjen senki se a többségnek a média fősodrása mindig Krisztus ellen hangol. Józan keresztyén ember nem engedi meg hogy a médiumok irányítsák a gondolatat és befolyásolják. Magamban nagyon is mosolygok(lehet hogy sírni kéne?!) azon a naivitáson amikor egyesek csak úgy bevesznek mindent amit beadagolnak a népnek. Tudni kell hogy a hírmédiumok többsége a pénzvilág kezében van. Ne higgyetek nekik. Nekem volt alkalmam a tanulmányaim során betekintést nyerni és részt venni a hírgyártás(Ezt szó szerint értsétek) folyamatába. Minden irányított és előre megírt forgatókönyv alapján történik úgy a nyomtatott mint az elektronikus sajtóban.
"Szeretteim, ne higyjetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba"(1Jn.4:1) Ha erre a figyelmeztetésre a hívők közötti kapcsolatokban is szükség van akkor mennyivel inkább igaz ez a világban meglévő nagyon is aktív médiumokra.
Magunknak azt tanácsolom, hogy ne legyünk elkötelezve egyetlen médium mellett sem, ha önálló véleményt akarunk kialakítani. Önálló véleményt(hogy ne csak azt szajkózd amit  egyesek a szádba rágnak) pedig úgy lehet kialakítani ha innen is onnan is(hírportálok, TV, Rádió) elolvasunk, meghallgatunk ezt azt, de mindent fenntartással. Azután néhány fórumot is végigböngészünk hogy minél több véleményt és események szemtanút figyelembe véve, a bibliai értékrend alapján mérlgelni tudjunk. Na csak ezekután gondolhatjuk hogy valamennyire objektív a tudásunk erről vagy arról, de  még ilyenkor is lehet csalódás. Mindent összevetve tehát mi lelkipásztorok legyünk nagyon óvatosak és egyedüli hiteles vezérfonalunk a Szentírás legyen. Ezért írtam korábban azt hogy a hívő ember ne kötelezze el magát politikailag semmilyen táborhoz, hanem minden esetben legyen pragmatikus. A mindenkori jelenben amely törvény, ember, vélemény legközelebb áll a Bibliához vagy egybevág a krisztusi tanítással azt kell nekünk is támogatni, addig amíg nem lesz még jobb alternatíva.
Bocsássatok meg hogy ilyen hosszúra nyúltam, de ez kikívánkozott belőlem..
Szeretettel,
Efraim

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...