2011. május 30., hétfő

Borzási István odavág

a fák gyökerére, hogy azokat kidöntve lássuk az erdőt. Itt olvasható. Nagyon--nagyon egyetértek azokkal a megállapításokkal amelyeket a Borzási István testvér elemzésében olvastam. Csak azt sajnálom hogy miért nem született meg ez az írás hamarabb. Félő, hogy sokkal nehezebb most ellenállni a sodrásnak mint ahogy korábban lehetett volna. Azért is örülök, hogy egy tőlem sokkal "fajsúlyosabb"(oktatásért felelős alelnök, teológiai szaktekintély) személy ír ennyire egyenesen a baljós okokról, mert talán erősebb és hatékonyabb lessz így a riadó hangja mint ha csak elszórtan kiáltoznánk itt-ott... Emlékszem hogy néhány évvel ezelőtt amikor Rick Warren szóba került itt a blogon, mennyit kaptam a fejemre, még szolgatársaktól is... Talán most másnak is ki fog nyílni a szeme, de nem csak...

Ennyi azonban nem elég. Van tovább. Van megoldás. Csak rá kell irányítani a figyelmet Jézusra. Ő kell legyen a középpontban. Aztán hiteles életekre, szolgálókra, példákra van szükség akik nem "sikeres", hanem mindhalálig hűséges, szolgáló pásztorokat nevelnek.
Remélem hogy akiknek még rádobban erre a szívük, összeadják mindazokat a szellemi javakat amely által jó irányba fog elmozdulni közösségünk, a Krisztus dicsőségére és mindannyiunk üdvére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...