2011. május 24., kedd

A szemtelenség netovábbja

az, amit az alábbiak olvasása után elmondhatunk Harold Camping magaviseletéről.  Az idézet alatt lesz egy link ahonnan magyarul letölthető Tim Martin írása erről az emberről. Csak azért is érdemes elolvasni hogy ne csak a patás-szarvas ördögtől őrizkedjen a jámbor hívő, hanem a világosság angyalának öltözött Sátántól is.
Ó hányszor hallottam mentegetni az ilyen hamis prófétákat eképpen: "...de annyi jó van a tanításában, a könyvében... Nem kell elutasítani mindent tőle. Vigyázzunk nehogy a gyermeket is kidobjuk a fürdővizzel együtt stb. stb."  Na tessék, ez lett belőle.

"Napokig nem látták Harold Campinget, aki téves világvége-jóslatot adott meg szombatra, de a 89 éves férfi előkerült, és közölte, hogy tévedett a számításaival, és a világvége 2011. október 21-én lesz.
Bocsánatot kért tévedésért egy amerikai vallásvezető, aki szombatra hirdetett világvégét - írja a BBC brit közszolgálati médium. A 89 éves férfi a bocsánatkérés után közölte, hogy a világvége így sem marad el, és várhatóan 2011. október 21-én következik be. A férfi jóslata szerint május 21-én egy óriás földrengés pusztította volna el a világot, és csak az igaz hívők juthattak volna a mennybe. Camping jóslatainak részleteiről, és arról, hogyan számította ki a világvége napját itt olvashat bővebben.

Harold Camping a meghiúsult jóslat után jó darabig nem mutatkozott, majd hétfőn saját rádiójában beszélt az esetről, ahol válaszolt az újságírók kérdéseire is. Elmondta, hogy miután nem következett be a világvége "pocsékul" érezte magát, és feleségével egy hotelban keresett menedéket. "Olyan volt, mintha arcon csaptak volna" - mondta.

Camping rádiója több millió dollárt költött arra, hogy az emberek tudtára juttassa a vallásvezető jóslatát, ehhez elfogadta hívei adományait is. Arra kérdésre, hogy mi lesz most azokkal az emberekkel, akik fölöslegesen adták neki megtakarításaikat azt válaszolta, hogy az emberek képesek lesznek megbirkózni a problémáikkal.
"Még alig lábaltunk ki a gazdasági válságból. Sokan elvesztették a munkájukat, van aki a házát is elvesztett, és valahogy mindannyian túlélték. Nem azzal foglalkozunk, hogy pénzügyi tanácsokat adjunk az embereknek. A mi dolgunk az, hogy megmutassuk az embereknek, hogy van valaki, akihez fordulhatnak, és ez a valaki Isten." Forrás: www.origo.hu

Tim Martin írása

2 megjegyzés:

  1. Lukács 17, 22-37
    A témához kapcsolódóan ez az igerész jutott eszembe.

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom az az ember olvas-e Bibliát,ha igen akkor nem hiszi mit ír a világvégéről.Én biztos nem érezném"pocsékul" magam ,hogyha meghosszabbulna a kegyelemidő.Az ÚR őrizzen az ilyen hitetőktől,de nem is ettől,mert ezt úgyse hiszem,hanem az olyan tévelygéstől,elvilágiasodás-
    tól,ami a gyülekezetet fenyegeti az utólsó időkben.

    VálaszTörlés

Itt hozzá(m) szólhatsz...