2012. január 10., kedd

Még tart a vakáció a gýerekeknek

4 megjegyzés:

  1. Kedves Efraim, ne vedd támadsnak amit írok, de amint e képet láttam eszembe jútott, hogy minket édesapád annak idején amikor lelkipásztorunk volt arra tanított, hogy a keresztyének nincs mit keressenek a strandon. Jó tanítás volt, és én mai nap is arra tanítom gyermekeimet, hogy olyan meztelen helyre ne menjenek, és ők is szót fogadtak. Vajon most ezt látva mit higgyek? Ki tanított helyesen édesapád vagy te?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Zsolt!
    Egyáltalán nem veszem támadásnak, amit írtál. Van akinek ezt van akinek azt kell tanítani. Én ezzel a képpel nem tanítottam. A kérdésedet esetleg úgy fogalmazhattad volna helyesebben, hogy édesapád tanítása neked és nekem miért jelenteti ugyanazt...? A válasz erre a kérdésre az hogy minden embert saját természete és képességei alapján kell tanítani. A gyáva embert bátorságra kell nevelni, a vakmerőt óvatosságra, a hangoskodót csendességre, a halk szavút hangosabbra stb. stb. Szerintem aki szövetséget kötött a szemével az elmehet a gyógyfürdőbe, de aki ezt nem tette meg az messzire kerüljön minden ellenkező neműt még felöltözött állapotában is, mert van olyan is hogy valaki a szemével vetkőztet... Ennyi a válaszom.
    Azonban a blogod első bejegyzésében az utolsó bekezdést olvasva szerintem neked minden mindegy kell hogy legyen, mert úgyis be vagy előre programozva az üdvösségre.
    A dedikációdból

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Zsolt!

    Nagyon sok mindent hallottam én a lelkigondozói szolgálatban, de azokat le sem írom és azt tanácsolom neked hogy te se írj többé ilyeneket. Tudod másfél két évszázaddal ezelőtt még mindenki nagyon erkölcsösen öltözködött sokkal jobban eltakarták magukat a nők mint ma és mégis születtek olyan írások amelyeket olvasva az akkori emberek akik nem is jártak strandra paráznaságra gerjedtek. A te írásod is ilyen. Ahogy leírtad amit nem kellett volna, már az olvasó lelki szemei előtt mind végig fut az amit testi szemeivel nem látott, de elképzelt.
    Gondolom a te feleséged is volt már orvosnál, nőgyógyásznál szülészeten és lehet hogy éppen te vitted oda, az hogy nem volt probléma. Én a tasnádi gyógyfürdőbe mentem 3 kislányommal ahol egy csomó nyugdíjas üldögélt a vízben, mert egyik reumás, a másik nyomorék stb. stb. Valószínűleg csak mi voltunk az egészségesek. Nagyon félresiklott tehát a mondanivalód és az nem jó irány. Amíg elolvasod ezt a választ addig fennmarad a kommented, de aztán le is veszem, mert én az olyan bizonyságtételeket sem szeretem, ahol a bűnről többet beszélnek mint a szabadító Jézusról.
    Előre is köszönöm a megértésedet! Az Úr áldjon!

    VálaszTörlés

Itt hozzá(m) szólhatsz...