2008. december 14., vasárnap

Vasárnap - "...szemeimmel tanácsollak téged." Zsoltárok 32:8

Ma reggel fél hétkor Jémina és Tirza már ott álltak az ágyunk mellett és azt tudakolták hogy mikor indulunk Micskére. Ugyanis már a tegnap eldőlt hogy mindketten elkísérnek ma a szolgálatban. Hát ezért voltak ők olyan serények ma reggel, szeretnek velem jönni és még inkább szeretnek Micskére járni. Ma délelőtt és délután is ott voltam, mert 2. vasárnap volt és ilyenkor úrvacsorához is járul a gyülekezet.
Ma egy érdekes dolgot figyeltem meg ott a gyülekezetben. Férj és feleség között történt. Egy szavak nélküli, de az eredmény szempontjából mégis nagyon hatékony interaktív kommunikációs folyamatnak lehettem szemtanúja, miközben közösen énekeltünk. Röviden leírom mit láttam:
A gyülekezeti alkalom már elkezdődött, amikor a feleség kicsit késve megérkezett a gyerekekkel. A férj már az orgonánál van és kíséri a közös éneket de a szeme a feleségre szegeződik, ezzel kommunikációs csatornát nyit. Feleség visszanéz, aztán énekel tovább, de a férj szeme csak rajta van. A feleség ismét a férjére tekint, akinek az egyik szemöldöke enyhén megmozdul mintha kérdezne. A feleség pillant egyet mint aki érti a kérdést de a fejét is elfordítja, mintha ezzel azt mondaná hogy ez van nincs mit tenni, de a férj kitartó és újra csak nézi nézi a feleségét. Végül az enged és a kislányához hajol. Valamit mond neki, a kislány elmegy, visszajön és hoz valamit amit odaad az édesanyjának. És innentől kezdve feleség-férj közti kommunikáció lezárva.
Eddig azt képzeltem hogy csak én és a feleségem tudunk ennyire hatékonyan, pusztán tekintet alapján hangos szavak nélüli párbeszédet folytatni, de nem... és ezt jó látni másoknál is, mert ez azt jelenti annyira egy a férj a feleséggel, hogy szavak nélkül is értik egymást.
A találós kérdés ezekután az hogy vajon mit hozott a kislány az édesanyjának?

Ha valaki megválaszolja(micskeiek és rokonaik kivételével), akkor lesz tovább is... magyarázat.

Délután fél négytől még Micskén, este hattól pedig már itthon hirdettem igét a Lukács ev. 17:20-37 alapján. Hála legyen az Úrnak hogy nem hiába!!!

9 megjegyzés:

  1. Perselypezt,vagy enekeskonyvet,vagy enekeskonyvet vit a kislany az edesanyjanak. (Sara)

    VálaszTörlés
  2. Én a fejfedőre szavaznék :)

    VálaszTörlés
  3. egy cedulat"hivtam a lelkipasztort ebedre"

    VálaszTörlés
  4. Egy levelet hozott"Hozzank jonnek ebedre a lelkipasztor es a gyerekek".

    VálaszTörlés
  5. Én is kendőre gondoltam első olvasásra...

    VálaszTörlés
  6. en is cedulara gondolok ami vendegfogadassal kapcsolatos

    VálaszTörlés
  7. Létezik, hogy megfőznek egy ünnepi ebédet és utána vonakodnak átadni a meghívót? Én a hajpántra szavazok!

    VálaszTörlés
  8. No hat kendorol van szo,mert nem aszt irtad h az apukahoz megy a kislany(mer akkor bisztos a cedolaert kellet volna menyen)szerintem

    VálaszTörlés
  9. Ez egy jou talalos kerdes!!! Rogton az elejen kizarom a kendot(nem lattam meg ferjet akinel mindig van egy kendo ha a felesegenek szuksege lenne rea veletlenul)aztan ha a persely penzrol lenne szo akkoar a feleseg szolna;Az ebedet othon szoktak megbeszelni; meg nem is varatlanul erkeztek a vendegek!!! Szerintem akarmi lehet enekeskonyv, biblia cedula valmivel stb stb... Miki

    VálaszTörlés

Itt hozzá(m) szólhatsz...