2010. augusztus 27., péntek

Péntek este

Micskén voltam bibliaórán, ahol a Józsué könyvének 3. részét tanulmányoztuk. Fő üzenet volt többek között az hogy akit Isten kiválasztott a vezetésre, az mellett Ő bizonyít. Az elmúlt napok levelei után(I.E.-től) igencsak megerősített ebbéli látásomban. Aki mindenképpen magát ajánlja vagy a végsőkig(néha még a fenyegetéstől sem riad vissza) küzd azért hogy az Úr hirnökeként hitelesítse magát, annak nagyon is megkérdőjelezhető az identitása. Isten azt mondta Józsuénak hogy naggyá teszi és az egész nép meg fogja látni hogy úgy lesz vele is mint Mózessel. Isten hitelesítette az Ő szolgáját. Ez a legfontosabb nekünk is lelkipásztoroknak, vezetőknek hogy amit az Úr ránk bízott azt képviseljük és Ő majd kiáll mellettünk. Ez sokkal több mint a "kanadai-nemzetközi nyomozóhatóság" és egyéb emberi erőlködések... Azok miatt akik nincsenek tisztában a helyzettel el kell mondanom hogy I.E. nem a tengerentúlról írja nekem leveleit, hanem innen a faluból. Tehát ez egy lokális dilemma... Nekem ő nem ártott soha és semmi személyes indok nem motivált abban, hogy róla negatív képet fessek. Csupán az az erőlködés és az a módszer, amely által mindenképp meg akart győzni arról hogy ő "Isten áldott embere" késztetett arra, hogy kimondjam(kiírjam) azt, amit itt helyben is sokan tudnak és vallanak, de nem merik a véleményüket nyíltan felvállalni.
Igaz hogy könnyebb és konfliktus mentesebb lett volna őt elfogadni egy szolgálat erejéig és utána elfelejteni, de kérdezem én akkor hol lett volna a vezetői felelősség...? Biztos hogy én egy nehéz eset vagyok és nehéz velem zöld ágra vergődni(az Úr tudja hogyan kell engem kordában tartani:) azért, mert ha két rossz közül kell választani akkor nem akarom a kisebbik rosszat elfogadni, hanem szüntelen keresem a harmadik megoldást, a jót még akkor is ha emberileg nincs rá esély hogy megtaláljam. Na az ilyen ember nem jó politikusnak, még  egyházpolitikusnak sem, de nem is akarok az lenni. Nem hiszem hogy hogy a hívő embernek az Úr ne tudna kínálni két rossz között egy jó megoldást. Az maga a csoda. Csak ahhoz hit kell és bátorság! Adja meg az Úr nekem mindkettőt!!!

U.i. E világi foglalatosságaim közé a héten belefért, hogy összeállítsam még a nyár elején vásárolt  vákuumcsöves napkollektort 180 literes tartállyal. Egy kicsit igaz, hogy elkéstem vele, mert egész nyáron villanybojlerrel melegítettük a vizet, de mégis megérte a fárdstág. 70-80 Celsius fokos víz folyik a tartályból. Hála az Úrnak aki a Napot az égre helyezte...!

4 megjegyzés:

  1. irnal valami infot arrol, hogy hol es kb. mennyiert lehet ilyet vasarolni (vizmelegitot)... nagycsaba

    VálaszTörlés
  2. Debrecenben vettem a Praktikerben 90000 forintért.

    VálaszTörlés
  3. Szegény kanadai "evangélista"...! Úgy látom nemcsak szélhámos, de beteg is. Ennek az embernek nem "nyomozó hatóságra" hanem törvényszéki orvosra van szüksége! Méghozzá a legjobbra és a legnagyobbra: Jézus Krisztusra! És. 1:18

    VálaszTörlés
  4. Kedves Efraim!
    Sajnos nem volt időm az elmúlt napokban a blogodat olvasni. Szégyellem, hogy hazalátogató atyánkfia így visszaél a helyzetével.

    Nem valószínú, hogy kanadai gyülekezet, vagy missziós szervezet áll mögötte, mert akkor nem fenyegetőzne a fiával. Én azt tanácsolom, hogy ha továbbra is zaklatna benneteket, akkor írjál egy levelet a kanadai nagykövetségnek, a romániainak és a magyarországinak is, amiről a másolatot küldd el az ottawai magyar külképviseleti szervnek. A levélben tényfeltárást kérhetsz arról, hogy Kanadában bejegyzett szervezet alkalmazottja, aki végzettsége és munkaköre szerinti adófizető is (másszóval, hogy Kanada jót áll a külföldi tevékenységeiért).

    Nem vagyok jártas a kanadai törvényekben, de az amerikairól tudom, hogy a külföldi tartózkodást be kell jelenteni olyan esetekben, amikor állami támogatást kap az állampolgár, illetve amerikai szervezet képviseletében hosszabb ideig tartózkodik külföldön.

    Látom, hogy apukád műtétje sok fájdalommal járt (vagy talán valami műtétet követő szövődményről van szó?). Mi is imádkozunk érte, és ha beszélsz vele, kérlek, add át üdvözletünket.

    Áldott szolgálatokat kívánok; nálatok már nagyon vasárnap van, itt még csak három és fél órája...).

    Jóska

    VálaszTörlés

Itt hozzá(m) szólhatsz...