2009. április 18., szombat

Péntek-Szombat - Mozgalmas hétvége

Péntekre virradólag amint a vendégeink(Gál Gabiék) hazafelé tartottak, Segesváron karambolóztak. Hála az Úrnak komolyabb sérülés nem történt csak az autó ütődött meg. Úgy történt a dolog hogy a városon áthaladva az egyik kereszteződésben pirosra váltott a lámpa(hogy éjszaka miért működnek, nem tudom) ezért megálltak és várakoztak. Hátulról pedig jött egy kamion, amit korábban már megelőztek, (mert látták hogy nagyon furcsán viselkedik a sofőrje és minél hamarabb szabadulni akartak tőle) de a sofőr nem vette észre hogy piros a lámpa és előtte állnak Gabiék(valőszínű elbóbiskolt) így hát beléjük rontott. Ezután még egy csomó ügyintézés, rendőr kiszállás, jegyzőkönyvezés várt rájuk, úgyhogy csak hajnalban értek haza. Gabi azt mondta hogy a sofőr megúszta 4 büntetőponttal azt, hogy nem állt meg a pirosnál és egy két gyermekes családot sodort így életveszélybe + az anyagi kár. Ha ehhez hozzáteszem hogy engem a múlt héten éjjel egy órakor Nagyváradon két ponttal büntettek, mert 66 km/h sebességgel haladtam az 50 helyett és senkire semmilyen veszélyt nem jelentettem a 4 sávos majdnem kihalt úton, akkor fel lehet tenni a kérdést, hogy hol van itt az arányosság? Mindenesetre örültünk annak a bajban is hogy az Úr védelme erősebb volt a Sátán támadásától és bárcsak a vétkes sofőr is megtérne...!
A tegnap este Tirzával Micskén voltunk bibliaórán, ma délelőtt Debrecenbe és délután már Mirjám is jött velünk haza. Éppen hazaértünk arra mire a gyermekevangelizációs csoport(ezek mások voltak mint a múlt szombaton), Pécsről elkezdte délután négytől a foglalkozást. Tizenhatan voltak és este hattól a fiatalom és a felnőttek felé is szolgáltak. Este nyolctól az ifjúsággal voltam imádkozni, majd pedig együtt vacsoráztunk a fiatalokkal. Megettük azt amit a már eltávozott vendégek nem fogyasztottak el...
Holnap ha az Úr éltet ismét vendégeink lesznek. A nagyváradi belvárosi gyülekezetből jön egy 21 tagú ifjúsági csoport egy egész napos szolgálatra. Egyáltalán nem unatkozunk tehát itt Érszőllősön mert jóformán mozgalmasabb az élet itt mint egy nagyvárosban és úgy látom hogy szeretnek is ide jönni közelről-távolról..., dicsősség az Úrnak!!! Az érszőllősi testvérek pedig nagyon is vendégszeretőek, missziós lelkületüek... áldja meg az Úr őket!!!

1 megjegyzés:

  1. Az érszőllősi testvérek nagyon vendégszerető emberek és missziós lelkületűek. Húsz évvel ezelőtt is ezt tapasztaltam. Ez a gyülekezet erőssége. Nagyon szeretem azokat az embereket.
    Imádkozom értük és érted.
    Testvéri szeretettel,
    Lukács János.

    VálaszTörlés

Itt hozzá(m) szólhatsz...