2009. október 19., hétfő

Péntek-Szombat-Vasárnap -Alkalmas vagy alkalmatlan idők?

Nem is olyan kicsi (kényszer)fogadott hazánkban - mert nekünk azóta fogadott hazánk Románia (ellentétben pl. a nyugatra emigrált magyarokkal akik fogadott gyermekei új hazájuknak), hogy az anyaország Trianonban kimúlt. Mi erdélyi magyarok, Magyarországra tulajdonképpen úgy tekintünk mint a nagyobb testvérre, akit kora és termete miatt már nem lehetett gyámság alá rekeszteni, de mi mégsem tőle származunk... - nehéz idők járnak. A belpolitikai helyzetre gondolok. Van egy ügyvezető kormány, egy Klaus Johannisra(Szeben német nemzetiségű polgármestere, akit az ellenzék miniszterelnöknek jelölt) 65 százalékos többségbe rándult parlamenti ellenzék,  meg egy minden hájjal megkent államelnök, mely politikai tényezők alkotta képlékeny halmazból sokféle formában törhet ránk a veszedelem. Ilyen időkben nagyon nem mindegy, hogy a hívő ember(a tetejébe még ha lelkipásztor is az illető) miként érti meg, miként éli meg és főként miként mutatja meg azt az utat, melyen Krisztus urunk nyomdokát követve járnunk kell. Én azt látom, nem csak fogadott hazánkat elemezve, hanem az egész globális folyamatokat tekintve, hogy rossz időknek nézünk elébe. Az Úr gyermeke legyen felkészülve arra hogy jobban meg kell szenvedjen a hitéért, Krisztusért mint korábban. "Vége felé van a játék" szoktam mondani ha a társasjátékban nyerésre állok, de most a valós életben is ugyanezt érzem. Vége felé járunk a nagy szabadságnak, amit a hit megélése tekintetében eddig majdhogynem 20 évig korlátlanul élvezhettünk. És az eljövendő nehéz időket nem úgy kell érteni hogy maga az állami terror súlyt le mindazokra akik szeretik az urat, hanem azok leszünk kirekesztőknek, szélsőségesnek, fanatikusnak kikiáltva akik nem az embert istenítjük, hanem az emberré lett Istent, Krisztust imádjuk. Mi leszünk az elmaradottak, a bigottak, a terroristák, akiket(ha nem is követtünk el bűncselekményeket) úgy fognak üldözni mint valamikor az első keresztyéneket a római JOGÁLLAMBAN, sokszor gyújtogatóknak és kútmérgezőknek titulálva őket.
A homoszexualitás mára alapvető emberi jog lett, az abortuszhoz való joggal együtt. nem kell sok idő és az lesz hogy ha nem hiszel a tőke, a tudomány és az ember mindenhatóságában akkor megkérdőjelezik épelméjűségedet.  Ha nem úgy táncolsz ahogy a média fütyül és irányít akkor te egy kezelhetetlen csökönyös egyed vagy, akit jobb lesz minél hamarabb kiszorítani a társadalomból. Na erre a számkivetettségre és üldözöttségre kell felkészülni nekünk ebben a még nyugodtnak tűnő időszakban. Úgy gondolom hogy ezért is van soron  a vezérfonalban vasárnap délutánonként a lelki fegyverzet felöltözésének témája az Ef.6. alapján.
Igaz hogy nagyváradi gyülekezetben nem a vezérfonal alapján szokták a vasárnap délutáni igéket venni, de a mai egy rendkívüli alkalom volt(Adrián testvér konferálta be így az alkalmat), és szerintem nem csak azért, mert érszőllősi vendégek érkezetek(a fiatalokkal együtt hívtak meg), hanem azért is mert kivételesen az Ef. 6.-ból és a 2Kor4:1-5-ből hirdettem az igét.
Délután ugyancsak ebből az igeszakaszból szolgáltam Micskén fél négytől, ahol 20 percbe(innen indultam N.váradra hogy ötre odaérkezzek) kellett összefoglalni mindazt amit az esti szolgálatban 45 perc mondhattam el.
Délelőtt Kéczben voltam a magyar testvéreknél, ahol együtt úrvacsoráztunk. Ez idő alatt akkora kongás-bongás volt a szomszédban(ortodox templomot nyitottak meg) hogy nem kevés erőfeszítésre volt szükségem ahhoz hogy csak az Igére koncentráljak. Az én Uram az Úr megsegített! Dicsőség Neki!
A cigány testvéreknél ez idő alatt Gombos Miklós testvér osztott úrvacsorát azok után hogy péntek este a testvéri órán elsimultak azok az ügyek(hej de forgalmas az élet errefelé), melyek miatt az elmúlt hónapban az egész gyülekezetnek nélkülöznie kellett a szent jegyeket. Igaz hogy másfél órát is tartott a testvéri óra de mégis megérte tusakodni az Úrért és a tisztaságért. Áldott legyen az Ő neve!

Ha az Úr megsegít és élünk, akkor hétfőtől szerdáig a feleségemmel elmegyünk az összmagyar lelkipásztor értekezletre, melyre Félixfürdőn kerül sor. Akinek eszébe jutunk imádkozzon értünk! Csütörtöktől pedig elmegyek a feleségemmel és az Úrral oda ahol csak Ő érhet el minket! Szükségünk van Rá és egymásra! Ez idő alatt(Okt.19-30) vagy írok vagy nem, vagy olvasok emailt vagy nem, vagy telefonálok vagy nem, minden és semmi sem lehetséges... Kérem senki ne sértődjön meg azon ha ez idő alatt nem fogadok hívást vagy nem válaszolok a levelére...! Az Úr őrizzen mindannyiunkat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...