2010. január 1., péntek

Péntek - Újév első estéje




Hajnali 2-3 között tértem nyugovóra, így volt időm pihenni egy keveset, mielőtt Micskére indultam a délelőtti alkalomra. A délelőtti igéből(Habakuk 2:1-4) megértettük hogy Isten válaszol a panaszainkra, csak legyünk ott("őrhelyemre") ahol meghallhatjuk. Aztán az is fontos hogy ne csak tovább mondjuk amit hallunk, azt be is kell mutassuk, hogy ne csak hallható hanem látható is legyen("...vésd táblákra, hogy könnyen el lehessen olvasni!"). Végül pedig az isteni kijelentés tartalma: "...az igaz ember a hite által él." Ehhez alig kellett magyarázatot fűzni.
Ebédre Hubert testvérékhez mentem, ahol kaptam meleget is hideget is.(Nem hideget-meleget, hanem gulyáslevest és kocsonyát).
Délután a magyarkéci gyülekezetben hirdettem az igét, majd estére hazaérve itthon, ugyancsak a délutáni igéből(1Kor.1:4-9) szolgáltam. Beszéltem arról hogy a Krisztussal való közösségben -amire elhívott minket az Isten- kegyelem, gazdagság és erőforrás van. Érdemes tehát Krisztussal közösségben lenni, benne maradni, az ő testének(a gyülekezetnek) tagja lenni, mert így kapunk kegyelmet, így lakozik bennünk gazdagon a Krisztusnak beszéde és itt elevenít meg az erőnek Lelke.
Az alkalom után testvéri tanácskozásra maradtunk vissza, mert a vasárnapi úrvacsorai alkalomra készültünk úgy, hogy megvizsgáltuk magunkat.

Végül egy kis morzsa a mai beszélgetéseimből:
Történt pedig, hogy az egyik gyülekezetben egy köztiszteletben álló, közéleti tisztséget viselő, köztisztasági vállalkozást működtető, testvér(nehezen lehet kitalálni kiről van szó?) második gyerekét(3 van neki) kezdtem el faggatni a "boldog új esztendő"-ről:
-Mondd meg nekem, mitől lenne számodra boldogabb ez az év mint a tavalyi év? -kérdeztem
-Nem tudom. -válaszolta
-Hát akkor úgy kérdezem, hogy mi hiányzik neked a boldogabb esztendőhöz?
-Háááát..., nem is tudom.
-Gondolkozz csak, na gondolkozz! -ezzel már az édesanyja akarta szóra bírni. Mintha az édesanyja tudta volna a választ..., de amit kapott arra ő sem számított.
-Egy kistestvért szeretnék! -fakadt ki végre a gyermek
Ettől már boldogabb lenne számára ez év mint a tavalyi. Én erre csak azt tudtam mondani hogy Boldog Új Évet kívánok! Adja meg az Úr!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...