2008. október 28., kedd

Kedd-visszatekintés

Szombat este Gyergyószentmiklóson édesapáméknál szálltunk meg. Édesanyám nem volt otthon így édesapám fogadott minket akik 9-en voltunk. Meglepődtem azon hogy mennyire szépen elkészített mindent(megvetett ágyak stb.), pedig alig lát... Ezt az éjszakát a Magyar Köztársaság elnöke(Sólyom László) is Gyergyószentmiklóson töltötte, de sajnos nem jött el a bemerítési istentiszteletre, ami de. 10 órakor kezdődött. ifj Híri János és ifj, Ozsváth Miklós(mindeketten Érszőllősről) buzdítottak imára, majd én hirdettem igét az ApCsel. 19:1-5 -ből. Ezt követte Mezei Attila bizonyságtétele és a bemerítés, amit ugyancsak nekem kellett végezni. A kézrátételes imádság(id. Veress Ernő)után úrvacsora és Novák Zsolt evangelizáló szolgálata következett. Egy óra körül lett vége a délelőtti alkalomnak. A szeretetvendégségre a "Szilágyi" vendéglőben került sor. Nem csak mi voltunk ugyanis vendégek, hanem Magyarországról is ott volt egy csoport, akik Zsolt meghívására jöttek el és még jó néhányan a városból, a környékről barátkozók.
Délután 3-tól már hálaadó istentiszteletre gyűltünk össze, ahol édesapám szolgált igehirdetéssel. Este fél hétkor indultunk haza és éjfél után fél egykor érkeztünk meg az Úr kegyelméből Érszőllősre.
A tegnap délután mielőtt hazamentek volna meglátogattak Szabó Barnáék, akik Micskén(az apósáéknál) töltötték a hétvégét. Miután elmentek én is útra keltem Zilahra három gyermekkel(Mirjám, Jémina, Tirza -Juditka Debrecenben van) hogy meglátogassuk Lajosékat és a feleségem is pihenjen egy kicsit. Ott Zilahon hétfő este szoktak néhányan összejönni imádkozni -úgy mint mi itthon kedden, így én is részt vehettem azon(6-tól 8-ig). Volt imatéma bőven, többek között a beteg lelkipásztorokért is imádkoztunk: Rajna Ottó, Bálint Pál(holnap daganat miatt műtik), Vékás Zoltán, Vass András(agyérgörcsöt kapott).
Az imádkozás után nyolc órától Lajossal elmentünk egyet mozogni(focizni) a helyi fiatalokkal és ez sem volt hiába. Kezdem visszanyerni a korábbi formámat így(súlyra) is úgy(játékra) is...
Utána még Dánieléknél(nagybátyám) és Lajoséknál beszélgettünk, imádkoztunk és ezért csak 11-kor indultunk haza, immár nem négyen hanem öten, mert Budai Pálma is velünk tartott...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...