2008. augusztus 14., csütörtök

Csütörtök-Kécz

Ezen az estén a kéczi roma gyülekezetben voltam Ferenczi Béla testvérrel. A már hetek óta folyamat végére értünk. Megtörtént az imaház felújítása, részben a cigány testvérek adakozásából és még nagyobb részben holland testvéreink segítségével. Aki a munkálatokat mindvégig felügyelte és vezette az Ferenzi Béla testvér volt. Az Úr áldja meg érte!
Ma este tagfelvételt tartottunk, mivel vasárnap bemerítésre készülünk. Öt személy szeretett volna csatlakozni a gyülekezethez, de csak két fiatalembert vett fel a gyülekezet a tagjai sorába. Tehát "csak" ketten fognak bemerítkezni vasárnap. Hiszem és tudom hogy nem lehet akárki a gyülekezet tagja, ezért szükséges a jelentkezők bizonyságtételének a vizsgálata. Miután meghallgattuk a bizonyságtételüket, megvizsgáltuk(kikérdeztük) őket a hitigazságok felől majd kiküldtük őket és a gyülekezeti tagok személyes bizonyságtétele, véleménye alapján szavazással döntöttünk arról, hogy kit fogadunk a gyülekezet tagjai sorába. Mindazok akik még nem lehetnek a gyülekezet tagjai, ha igyekeznek és növekednek a hitben és ismeretben a későbbiekben csatlakozhatnak hozzánk. Félreértés ne essék! Mi nem a bemerítéstől tartunk távol bárkit is ezekben az esetekben. A gyülekezeti tagságot nem csak az illető meggyőződése és vallomása, hanem annak vizsgálata alapján adjuk vagy tagadjuk meg valakitől. Ha pedig valakit nem tudunk jó lelkiismerettel testvérnek fogadni, akkor nem merítjük be.
Este tíz óra is elmúlt mire hazaérkeztem és addigra Tirza már aludt, Mirjám pedig még olvasott.
Holnapra még maradt feladat bőven, mert a vasárnap sorra kerülő ünnepek(10 éves a kéczi roma gyülekezet, bemerítés) adminisztratív előkészületei(krónika elkészítése, program öszeállítás...stb.) még rám várnak.

Ami külön jutalom volt nekem a ma este, az az öröm amit a magyaroknál nemigen tapasztalok. Mikor bejelentettem hogy megszületett az 5. gyermekünk az akkora örömöt jelentett ott a gyülekezetben mintha minden családban az első gyermek született volna. Lám-lám a cigányok tudnak örülni akkor is ha magyar családban születik az 5. gyermek, míg magyaroktól hallottam olyat is hogy "hát nem baj...", vagy "...de ugye több már nem lesz" stb... Hát legyen szülessen, magyar is! Az Úr dicsőségére! Ámen!

A felújítás előtt...


...és a felújítás után
/Varga Kálmán testvér, az egyik leghűségesebb munkás, mindkét képen ott van/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...