2009. november 16., hétfő

Vasárnap -TELEK záró

Hála az Úrnak, kevéssel éjfél után már itthon lehetek. Nagyon mozgalmas volt ez a hétvége, ezért most nem is térek ki a részletekre. Csak annyit írok röviden a mai napról hogy délelőtt a debreceni Szappanos utcai gyülekezetben szolgáltam a Samáriai asszony történetéből( itt van rögzítve), délután 4-től ugyancsak Debrecenben de a Trinity gyülekezetben. Ebben a gyülekezetben Steiner József a lelkipásztor, akivel egy időben jártunk a budapesti teológiára. Nagyon érdekes az ő történetük, mert nagyon is arról van bizonyságuk hogy Isten az aki munkálkodik. Nem azért költöztek Debrecenbe hogy gyülekezetet plántáljanak hanem azért hogy az Urat szolgálják és a keresztyén közösségek javára legyenek. Azonban kezdtek megtérni körülöttük az emberek és egyszercsak azon kapták magukat hogy egy kicsiny közösséget lelkigondoznak. Végül Isten meggyőzte Józsefet arról hogy vállalja fel a pásztori szolgálatot ebben az új gyülekezetben. jelenleg több mint 40 tagja van ennek a gyülekezetnek, melynek javarésze első generációs hívő. Nagyon jól éreztem magam(még ha az idő rövid is volt) közöttük. Az Úr áldja meg őket!!!
Estére Dobos Péter testvérrel és Nagy György(Szilágynagyfalu) testvéremmel Berettyóújfaluba mentünk ahonnan egy kicsit késtünk(kb.fél órát), de azért még nekünk is jutott idő a bizonyságtételre. Az Igehirdetés szolgálatát Albert istván Zsolt testvér végezte és olyannyira jól hogy még most is visszhangzik a fülembe az üzenet: "Senkinek semmivel ne tartozzatok csak azzal hogy egymást szeressétek"! Ámen!
Onnan az alkalom után Dobos Péter és Gombos Miklós testvérrel Debrecenbe indultunk, ahol csatlakozott hozzánk Horváth Ferenc(margittai lp.) és onnan már az én autómmal jöttünk hazafelé. Érmihályfalván még bevártuk Papp Lacit(berettyószéplaki lp.), aki a Szabolcs megyei csoport befejező alkalmáról tartott hazafelé Vajáról és így Margittáig együtt jöttünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...