2011. január 13., csütörtök

Csütörtök- Néha meglepődök

azon, hogy némelyek mennyire odavannak ha valaki, jelen esetben én itt a blogon szóvá teszem a "sokfelé elszabadúúúúúúúúúlt, heje-huja(kirugom a ház oldalát) tipusú" dicséretes gyakorlatokat. Dávidra hivatkoznak és engem Mikállal hoznak párhuzamba, már amennyire párhuzamnak lehet nevezni e gyenge gondolatmenetet. Néha tényleg unom már ezeket az erőltetett ószövetségi hasonlatokat. A táncolni vágyók általában az ószövetségi gyakorlatot, sőt Dávidot szokták felhozni a maguk igazolására. Én Jézust követem és nem Dávidot. Kegyelemből van üdvösségem és nem cselekedetek által. Amennyiben Dávid gyakorlatát követi valaki akkor nagyon hamar eljut az egy feleségtől az ágyasokig is. Volt már olyan magát kegyesnek tudó "hívő" aki ezzel magyarázta hogy miért tart a felesége mellett szeretőket, persze olyanokat akiknek nem volt férjük, mert ő ügyelt arra hogy a másét ne vegye el.
Kéretik tehát tudomásul venni, hogy aki még mindig az Ó-t szereti az ne kívánja a kegyelmet. A régiek a mi tanulságunkra irattak meg és nem azért, hogy az ószövetségi gyakorlatot kövessük. Pál apostol a galatáknak elég szépen elmagyarázta ezt a kérdést. Sajnos mind a mai napig vannak olyanok, mint a "balgatag Galátziabeliek".

Én Krisztusban új teremtés vagyok, a régi elmúlt, újjá lett minden. Akik a régit(mindegyik ószövetségi szent csak hiányos előképe az Igazinak) preferálják az új, az eredeti helyett, a csak embert az IstenFia helyett, azoktól én is megkérdezem: "... a törvény cselekedeteiből kaptátok-é a Lelket, avagy a hit hallásából? Ennyire esztelenek vagytok? A mit Lélekben kezdtetek el, most testben fejeznétek be?" Gal.3:2-3

7 megjegyzés:

  1. Nagyon népszerű a hívő gyülekezeteken belül a zene, éneklés de sajnos ugyan ennyire megosztó is.a sátán nagyon jó fegyvere, hogy generációkat egymás ellen hangoljon.szerintem Isten megérdemli,hogy neki a legjobbat adjuk a zene terén is.tehát igényes zenére törekedjünk.Nyílvan nem azonosak az adottságaink,igényeink és persze mindig jön az az örökös "bölcs" megjegyzés, hogy csakfölfelészájon.na.A lelkipásztoroknak nagy felelősség van a vállukon, meg a zene területen is ui. elfogadja v nem, támogatja vagy rombolja a minőségi újat.
    Szerintem nem bölcs dolog az igényes zenét kevésbé evangéliumnak tekinteni csak azért, mert igényes vagy mert sokszor túlzottan "művészies" a szövege és ezért, adott esetben a cigók un. zenéjét propagálni csak azért mert egyszerűek, fülbemászóak.
    Legyünk igényes zenét kedvelőek es a gyülekezetben is a lehető legjobb minőségre törekedjünk.persze a jó ízlés nem üdvözít és a zene is csak egy eszköz.na...kb. ennyi.udv. Mozart:)

    Ui. ugye milyen jól szól egy szimfonikus zenekar, ha pl. a Mint szarvas hűs... c. éneket zenéli sokféle klasszikus és elektromos hangszerrel?! a kórus már csak hab a tortán...

    VálaszTörlés
  2. ...es az igenyesség nem műfajfüggő!

    VálaszTörlés
  3. @Névtelen
    Kedves Testvérem!
    Ajánlom figyelmedbe ezt a linket:http://vefraim.blogspot.com/2010/03/hetfo-mar-itthon-vagyok.html
    Az itt látható-hallható ősbemutató(leszámítva a feleségem és az én hanomat) gondolom elyneri tetszésedet. Ez igazán igényes és művészi. Édesapám unokatestvére Tóka Szabolcs komponálta a darabot. Azonban annyit meg kell jegyezzek, hogy az igényes-művészi alkotásokhoz idő + gyakorlat kell és sokszor nem győzzük kivárni az igazán jó darabok születését ill. nem szánunk elég időt azok betanulására... Ez a mi hiányosságunk...

    VálaszTörlés
  4. @Névtelen
    Nem igazán értem mit szeretne ki csikarni a kedves hozzászóló. Cigányok elleni provokáció? Mert, hogy cigoza is? Vagy, hogy valami formában a művészi zenét szeretné előtérben helyezni Isten előtt? Szép az ízléses dicsőítés, de hála, hogy Isten nem így lássa az egészet, mert, ha csak kornyikálva tudjuk dicsőíteni az Úrat akkor talán nem lesz kedves az Úr előtt?
    Nem akarok, szócsatározást csak egyszerűen megdöbbenek én is ………………

    VálaszTörlés
  5. Mintha az öröm meg lenne tiltva az ÚSZ-ben... :)

    VálaszTörlés
  6. Egyáltalán nincs megtiltva az öröm, sőt!
    Azonban az öröm kifejeződése nem csak gondtalan ugrándozásban történhet. Ill. a lélek öröme több mint az ami a testben egyáltalán megmutatkozhat.
    A lélek öröme nem csupán egy "feeling", ellentétben a csak testiességben megnyilvánuló ideig-óráig tartó "hű de cool" érzéssel.
    Miért van az hogy ha nincs zene, pergő dob, nagy hangerő sok esetben az ugra-bugra sem megy??? Az olyan "örvendezés", amely elektromos áram hiányában elpárolog nagyon felszínes..., tartalom nélküli.

    VálaszTörlés
  7. Egy cikket ajánlok figyelmetekbe, ami hasznos lehet minden olyan hívő testvérem számára, akit érdekel a szívből jövő dicséret, ének-zene szolgálat. A cikk címe: "Gondolatok a dicsõítésrõl, Isten imádatáról, a keresztény zenérõl, stílusokról, az alázatról és a szentségrõl."
    http://barkagyulekezet.hu/news.php?extend.199.9

    VálaszTörlés

Itt hozzá(m) szólhatsz...