2009. február 17., kedd

Kedd - Kécz, Diószeg

Délután egy órára Kéczbe mentünk temetésre. Innen Érszőllősről is és Zilahról(+Egrespatak) is több kocsival jöttek a testvérek, mert a Dajka család elég ismerős ezekben a gyülekezetekben. Jó is volt hogy többen is mentünk, mert a faluból néhány a magyar hívő mellett inkább csak a cigány testvérek voltak jelen, annyira nem kedvezett az időjárás a temetésnek. Margittáról is kijöttek egy néhányan és végül Juhász testvérrel ketten álltunk oda az asztalhoz a temetési szertartást elvégezni. Én olvastam és hirdettem az igét, Juhász testvér pedig a dajka Piroska testvérnő életrajzát ismertette röviden. Nem nyújtottuk el a dolgot mert egy óra múlva(az imaház udvaráról temettük ami kb 1 km-re van a temetőtől) már a temetőkertben voltunk. Nagyon havazott és fújt a szél ezért a temetőben is csak röviden szóltam a Dámiel könyvének alapján a feltámadásról ami után Katona Miklós testvért(zilahi gyül.) kértem hangos imára. Ezt követte a hantolás, ami elég hosszúra nyúlott(az énekeseink mindvégig kitartottak) mivel alig négy gyenge helyi sírásó szórta a földet(ez ám nem Ottomány). Három órakor indultunk is haza mert ete hatra Diószegre voltam hivatalos.

Mivel nem akartam csak egyedül menni ezért elhívtam magammal ifj.Kovács Tibort, aki a tavaly február 3-án adta át az életét Krisztusnak. Fél ötkor indultunk és háromnegyed hatra meg is érkeztünk Diószegre ahol meg is találtuk az imaházat(lsd. fent), a Fazakas György helyi lelkipásztor pontos útmutatása alapján. Mivel tél van ezért nem a nagy imaházban hanem a régebbiben, a kissebben gyűltünk össze amit gazdaságosabb fűteni. A nehéz idő miatt kevesebben jöttek el mint a tegnap de mégis voltak igére szomjas hallgatók. Ketten(egy fiatal fiú és egy idősebb néni) jelezték a felhíváskor hogy ők az elveszettek akiket az Úr Jézus keres. Imádkoztunk értük és itt is(mint Muzsnában) elénekeltem a H.H. 125-ös éneket:"Bűn útját tapostam egykor én..." (az ének a szolgálat végén van)
Az alkalom végén a testvérek megvendégeltek és ezután Tiborral haza indultunk a csúszós úton. Az Úr kegyelméből este 10-re haza is értünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...