2009. február 16., hétfő

Vasárnap

A jelen hétvége történéseit nem rögzítettem és úgy veszem észre hogy az idő múlásával nehezebb is leírni, de mégis megpróbálom röviden összefoglalni. Pénteken délelőtt végül is nem mentem el Debrecenbe hanem Zilahra mentem édesapámért akit elhoztam hozzánk hogy este Kéczben hirdesse az evangéliumot. Én még aznap este át akartam menni Debrecenbe az összejövetel után, de a nagy hóesés és elakadások miatt inkább reggelre halasztottam az átkelést. Édesapámés ifj. Híri János testvér még meglátogatták Dajka Piroska testvérnőt akinek már kevés volt hátra e földi életből. Szombaton reggel korán Juditkával elmentünk Debrecenbe, ő a nagymamához, én pedig az egytemre kommunikáció elméletet hallgatni... Estére értünk csak haza és én éppen csak átöltöztem és indultam is a kéczi evangelizációra, ahová Kajcza János testvért és a vele érkező szolgáló csoportot vártuk. Nagyon jó alkalmunk volt és rengetegen voltak(nem is volt már hely), de ami még több ezen az estén is születtek döntések az Úr Jézus mellett. Ha lenne szélessávú internet elérésem akkor fel is tudnám tenni az esti szolgálatok hanganyagát és még ideoklippet is az énekekről, de hát ez most itt marad az archívumban. Volt egy olyan érdekes momentum is a döntésre való hívás közben amilyet én még eddig nem tapasztaltam és első hallásra elég meglepő volt hallani, de mégis úgy kellet tenni...
Egy ének alatt hívogatott Kajcza testvér: "Te melyik úton vagy? Ő hív téged! Ő szeret téged! Ő akar téged! Te akarod? Ő azt kéri hogy add át a szívedet... Ha van itt valaki aki át akarja adni a szívét, a kőszívét Jézusnak az nyújtsa fel a kezét! Nyújtsd fel a kezedet! Akarod? Jól van, áldjon meg az Úr, téged is téged is, meg téged is(akik emelték a kezüket)....Te tedd le a kezedett!" Tehát volt olyan jelentkező akinek azt mondta hogy tegye le a kezét. Miért? Hát azért mert úgy itélte meg hogy az illető könnyelműen, elhamarkodottan emelte a kezét... és igaza volt.
Ma délelőtt tíz órára mentem Kéczbe és már azzal fogadtak a testvérek hogy Dajka Piroska testvérnő mára virradólag meghalt. Kedden egy órakor lesz a temetése. Ezt már délben is egyeztettük a családdal(Dajka Ferenc testvér is itt volt zilahról), miután nagy nehezen(a vezetőséggel kellett néhány ügyet megtárgyaljunk) eljutottam a Szeredai családhoz ebédre.
Aídélelőtti összejövetelen 4 kívánságról beszéltem a 4Móz.11:16-35 ből. Három rossz kívánság(a nép, Mózes és Józsué kívánsága) és egy jó kívánság("Vajha az úrnak minden népe próféta volna, hogy adná az Úr az Ő lelkét ő beléjök") amiből kettő teljesült. Az egyik rossz kívánság az akkori nép vesztére, míg a jó kívánság egy kis késéssel(?) a mi javunkra. Áldott legyen az Úr ha nem teljesíti rossz kívánságainkat és áldott legyen azért hogy eredményesen kívánhatjuk a jót!
Délután három órától a szalárdiakat vártuk a záróalkalomra. Meg is érkezett Nagy István testvér a fiatalokkal és a Mk.ev. 2:1-12 alapján hirdette a Krisztust. Ma is voltak döntések és helyreállások. Adja az Úr hogy legyen tartós az elhatározás mindenkinél!
Estére már hazaérkeztem Érszőllősre és itthon a négyezer ember megvendégelésének a történetét olvastam fel a Márk evangéliumából. Kellett nekünk ez az ige...!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...