2009. május 14., csütörtök

Csütörtök- Debrecen, kórház ezért és azért...

Ma délelőtt átjöttünk Debrecenbe, mert a kis Virágot orvosi vizsgálatra(az egész délelőtt elment erre) kellett vinni. Gréti maradt otthon a többiekkel én pedig itthon a kicsivel míg Márti az egyetemen konzultált és a dolgozatát készítette. Mikor este hazajött akkor apósommal elmentünk meglátogatni Vékás Zoltán testvért, akit a múlt héten műtöttek itt a Klinikán. Elég nehezen és későre(kilenc óra körül), de végül megtaláltuk a 2-es sebészeten. Mivel egyszemélyes szobában van ezért másokat nem zavartunk és ott maradthattunk nála vagy 40 percet. Sajnos(Vékás testvér szerint ez nézőpont kérdése) a daganatot nem tudták eltávolítani a májáról az áttétek miatt, ezért visszavarták és megállapították hogy emberileg ez a szomorú valóság. Vékás testvéren azonban nem látszott hogy szomorú lenne, sőt úgy gondolja hogy Isten különleges céllal küldte őt a rákos betegek és orvosok közé, azért hogy velük együtt és értük imádkozzon. Azt is elmondta hogy hátralévő napjait(éveit) nem érzelgős búcsúzkodással, hanem tevékenyen munkával akarja eltölteni. Adja az Úr hogy úgy legyen! Ezt tudtuk mondani és ezért is imádkoztunk. Ha az Úr megsegíti akkor holnap hagyja el a kórházat és szombaton megy haza. Aki teheti imádkozzon érte!

1 megjegyzés:

  1. Mi is imádkozunk Vékás testvérért. Amikor először műtötték Debrecenben, meglátogattam. Soha nem felejtem el azt a látogatást. Röviddel azután, nálunk szolgált evangélizáción Berettyóújfaluban. És nem sokkal azután egy pásztori konferencián vettem részt, ahol ő is szolgált. Ezek mind-mind kitörölhetetlen emlékek. Isten szolgája, az Úr kiválasztott edénye.
    Most is csak az jut eszembe, hogy minden javára van annak, aki Istent szereti. Ilyen esetben talán nehezebb ez az igéret, mint máskor. De így is igaz. Azért nagy igéret, mert az Ő végzése szerint vagyunk hivatalosak. Hova? A Bárány menyegzőjére! Dicsőség az Úrnak!
    Lukács János.

    VálaszTörlés

Itt hozzá(m) szólhatsz...