2010. április 8., csütörtök

Csütörtök - csak én látom így?


Itt a párja szombati bejegyzés végén említett "kedves szövegnek", de ez már nem csak szöveg, hanem táncos valóság. Mit mondjak erre? Ezt is nevezhetném kedves táncnak a kedves szöveg mellett. Talán jobb lett volna a szöveget csak leírni(mint a Jobbiknak), mint arra érzéki testeket festeni.  Ha ezt egy politikai párt követi el akkor annak jobban állt volna. Mert a politikusoktól a hívő ember még szívesen veszi, ha keresztyén értékekre hivatkoznak, de a magukat keresztyéneknek vallók hasonló performanszát már gyanakodva figyeli. Elég csak arra gondolni, hogy mennyit kellett ezt az előadást a Hitcsarnokban gyakorolni... Innen már csak egy lépés hogy mindez topless formátumban is megvalósuljon és nincs kizárva hogy mi még azt is megérjük...
Szóval én inkább kívánom hogy a külvilág politikai(szavazatszerző szempontok miatt) gazdasági(leendő vásárlók megcélozása miatt) tényezői keressék a hívők jóindulatát, még ha elég bumfordiak is ilyenkor, mint azt hogy a keresztyének tetszelegjenek a világnak, ily könnyed műfajban.

14 megjegyzés:

  1. ez a nagy baj, én is azt mondom: a motiváció! inkább a politika itt a lényeg, mint a hit-mondtam, mikor először láttam.

    VálaszTörlés
  2. hat ugy latszik,az emberek elfelejtettek,hogy ISTENNEL ,Istenrol,nem lehet ugy beszelni mint pityipalkorol.egesz egyszeruen azert,mert O a Teremto Isten,mi pedig kis por emberkek.

    VálaszTörlés
  3. Táncol az egyház

    Nem kell az Ige , sem a hit ,
    de mert adni kell valamit ,
    átadjuk a helyet a táncnak .
    S áll a bál , ünnepel a hús ,
    a protestáns és a katolikus .
    Táncban virrad meg a vasárnap .


    Táncol az egyház . Ördögöt
    ördöggel űzne . Ó a balga !
    A testnek kedvez , hízeleg ,
    mert lelkeken már nincs hatalma .


    Szentség helyett paráznaság ,
    hit helyett szenvedély lobog.
    Bor az Ige , prímás a pap
    s a báltermek a templomok .


    Táncol az egyház . Ennyi nép
    a templomokba kéne , - de
    „ Isten dicsöségére ’’ megy ,
    hát ki szólhatna ellene ?
    Bódás János

    VálaszTörlés
  4. szilagyineszilvi2010. április 12. 15:55

    Kedves Efraim!
    Én úgy gondolom ez nem a politikáról szól, hanem reménységről, hitről. Én nem látok itt "Érzéki" testeket, csak embereket kicsiket és nagyokat, akiknek legtöbbjük igazán hisz abban, hogy lesz: 1.feltámadás,
    2.megtérés sok embernek az életében.
    Igen talán a magyar zászló azt is jelentheti, hogy megtérhet egy nemzet is a hitetlenségből, az idegenisten imádatából.
    ui.:nem hiszem el, hogy ilyen szűken vett szemszögből nézed az Isten országát és a világot...(mi egy majdnem amis közegben élünk most és nagyon boldog vagyok, hogy van lelkiismereti szabadságom Krisztusban!!!!)
    Szeretettel: Szilvia

    VálaszTörlés
  5. Kedves Szilvi!

    Adja az Isten hogy úgy legyen ahogy gondolod! Azonban én azt olvasom a Bibliából, hogy "
    Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állanak be.
    Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok,Szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértékletlenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői.
    Árulók, vakmerők, elfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői.Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld." 2.Tim.3:1-5
    Tehát nem hiszek abban a tévtanításban hogy végül majd a többség is elfogadja Jézust. Bármennyire is kényelmetlen, a hívő élet örömmel és ugyanakkor szenvedéssel "tarkított". Ördögi manipuláció az mely az embert arra bujtatja hogy szenvedés nélküli is lehet a hívő élet. "Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve" mondja Pál és ezt a "keresztrefeszített" testet hiányolom én azon úgynevezett keresztyének életében, akik csak a könnyed, "Krisztusban önfeledt örvendezést" sugallják testükben is. A hívő élet nem lett és nem is lesz könnyebb azoknak, akik Krisztust kompromisszumok nélkül vállalják.
    Visszatérve az utóíratodra, én csak annyira akarom "szűk szemszögből" nézni Isten országát, amennyire szűk az a szoros kapu, melyről az Úr Jézus beszélt!

    Urunk áldjon titeket a távoli Németalföldön és erősítse általatok azt a közösséget melyhez jelenleg tartoztok!!!

    Testvéri és főként baráti szeretettel,
    Efraim&többiek

    VálaszTörlés
  6. nem csak te látod így, Efraim!

    Egyetértek a leírtakkal!

    VálaszTörlés
  7. Kedves Efraim!
    Én is a Szilvia meglátását szeretném erősíteni!!
    Igenis Istenről ,és több ezer megtért fiatalról szól ez a dal.
    Az ÖRÖMRŐL,BOLDOGSÁGRÓL,az ÚRBAN VETETT HITRŐL,MÉLTÁNYLÁSRÓL,DÍCSÉRETRŐL.
    Mindezeket sajnos nem tapasztaltam az egyházatokban(Baptistának születtem).
    Kívánom hogy mindannyian megtapasztaljátok ezt a rajongást az Úr felé,és valóban az Úr öröme LÁTSZodjék is rajtatok!!!!!

    VálaszTörlés
  8. Kedves Tünde!

    Ha figyelmesebben elolvastad az írást, akkor láthatod hogy nem a szöveggel, tehát nem a dallal volt bajom, hanem a látvánnyal. Ez nem spontán örömjáték volt, hanem előre megtervezett művészi látványosság. Az amerikai futball és kosárlabda mérkőzések szünetében ugyan ilyen "rajongó" pompon hölgyek szórakoztatják a publikumot. A riói karneválon ugyancsak hasonló örömtüzes táncolók rajonganak valamiért...
    Ha a békességre igaz, hogy az Úr Jézus nem úgy adja ahogy a világ, akkor az örömre igaz az előbbi kijelentés.
    A mai társadalom sokkal inkább ki van éhezve a vizuális élményekre mint az auditív tartalomra, de hát ez az Úr Jézus korában is így volt. Azt mondták neki, hogy mutass valamilyen jelt és akkor majd hiszünk. A Bibliában azt olvassuk hogy a hit hallásból van a hallás pedig Isten igéje által.
    Hidd el nekem hogy aki élőben látta ezt a performance-t az nem emlékszik a szövegre hanem az marad meg benne hogy milyen aranyosak ezek a "hitesek". Tehát nem az jön keresztül ezen hogy kicsoda Jézus hanem az hogy milyen "jó fejek" vagyunk mi akik táncolunk.
    Biztos vagyok benne hogy az apostolok és az első keresztyének nem azt gyakorolták a hétköznapokban, hogy milyen tánccal lépjenek a pogány világ elé, felhívni magukra a figyelmet. Ők a vérükkel, világtól való elhatárolódásukkal sokkal inkább elérték hogy a világ Jézust lássa.

    A személyes rossz tapasztalatodból fakadó véleményedre a baptistákkal kapcsolatosan hadd reagáljak egy hasonlattal.
    Ha teszem fel valakinek félresikerült a házassága és csak gyötrődik benne, akkor azért nem házasság intézménye a hibás.

    VálaszTörlés
  9. Efraim!nagyon is egyetértek veled(leírtakkal),bár csak nyilna meg sok szív és szem,Boriska

    VálaszTörlés
  10. Ezt a felvételt látva ez a videó ugrott be egyből: a T-mobile tánc a Liverpool Street Station-ban. (http://www.youtube.com/watch?v=VQ3d3KigPQM)
    Egyetértek veled Efraim.
    Paul Washer egyszerűen és egyenesen megfogalmazott szavai jutottak még eszembe: "Azt hisszük, hogy ahhoz, hogy meg tudjuk szólítani őket, olyanná kell lennünk, mint a világ. De Jézus azt mondta, hogy ahhoz, hogy meg tudjuk szólítani ezt a világot, ahhoz éppen, hogy szembe kell állnunk vele."
    Noémi

    VálaszTörlés
  11. szilagyineszilvi2010. április 15. 18:18

    Én nem a hit gyülekezetét támogatom, sőt!!! Azért remélem akik egyetértenek (kivétel a családod) nem csak a kedvedért teszik.....:-)
    Nyolcszemközt azért még beszélgetnék erről veletek, de itt nem feszegetem tovább a kérdést.
    Tisztelettel és baráti szeretettel: Szilvia
    Üdvözlöm a leánykákat és Mártit!

    VálaszTörlés
  12. Szia Efraim! Szomorú szivvel állapitom ,meg hogy te semmit sem változtál. Vissza emlékszem még arra az ifjusági találkozóra ahol Szücs Sándort vállasztották ROMABISZ elnöknek, enyhén szólva sokkot kaptál és nem birtad meg emészteni azt hogy vesztettél. Akkor láttalak elöször és le vontam rólad a konzekvenciát. En azt tudom neked mondani a Hit gyülekezetével kapcsolatba hogy törekedjünk arra hogy hivatásunkat teljesen be tudjuk töltenni úgy ahogyan azt ISTEN IGéJE meg kövteli töllünk és probálkozz ugy küzdeni mint aki nem csak a levegöt vagdosa. Szerintem sokat tanulhatnál édesapádtol aki nem beszélt meggondolatlanul és amit hirdetett azt meg is élte nem csapta be önmagát. A jelenlegi Baptista gyülekezeteknek ezek szerint nincsen semmi hibája, vagy talán még is?... mert ha van akkor inkább azzal kéne hogy foglalkozz és akkor nem maradna idöd arra hogy másokat itélgess! Ami pedig azt a verset illeti " Táncol az egyház" az brutális. Vigyáznia kéne annak aki továbbitotta hogy ugy ne járjon mint Mikál itt az átokra gondolok konkrétan. Testvér hosszu türö a mi URUNK! Testvéri szeretettel Nagy György Nagyszalontárol.

    VálaszTörlés
  13. Kedves "szomorú szívű" Nagy György!

    Engedd meg hogy kételkedjek a szavaidban és a nevedben, már csak azért is mert egyáltalán nem ismerlek. Ezért vagyok egy kissé ironikus a megszólításodban. Néhány pillanatig elgondolkoztam azon hogy megjelentessem a véleményedet, mert névtelen ismeretlenek gyalázkodásának nem szoktam helyt adni. Te azonban vállaltad a neved(jóhiszemű vagyok) és ha hemzseg is hozzászólásod a helyesírási hibáktól(szegény Arany János) , azért tartalmaz egy tényállást(nem választottak meg 2001-ben ifjúsági vezetőnek) és ebből fakadóan némi érdekességet. Mármint azt hiszed hogy akit nem választanak meg valamilyen közösségi funkcióra az veszteség. Nem barátom, egyáltalán nem veszít olyankor a hívő ember, hanem éppen nyer. Hogy megértsd a mondanivalóm, kénytelen vagyok példázatban beszélni hozzád.
    Nemrég hallottam édesapámtól egy történetet. Az egyik gyülekezetben a vezetőség azon vitázott hogy XY testvért avassák e fel gyülekezeti vénnek vagy sem. Pro és kontra érvek után megszólalt egy nagyobb tekintélyű vendég és azt mondta:" Testvérek én megmondom hogy mit kell ilyen esetben csinálni. Először válasszák meg a testvérek XY testvért gyülekezetvezetőnek, majd a mandátuma után váltsák le. Ha kibírja, akkor fel lehet avatni gyülekezeti vénnek."
    Ehhez csak annyit fűznék hozzá hogy 2005-ben mégiscsak megválasztottak ifjúsági elnöknek, 2007-ben pedig a székelyföldi missziókerület elnökének. Mindkét tisztség sok feladattal és nagy felelősséggel járt. Mivel átéltem ilyet is olyat is csak azt tudom mondani hogy az volt számomra a nehezebb amikor megválasztottak a feladatra, ilyenkor még remegtem is a félelemtől. Mert akinek sokat adtak attól sokat is követelnek.
    Tehát ennyit mondhatok neked "szomorú szívű" Nagy György a velem kapcsolatos megjegyzésedre.
    További gondolataid nem érik el az ingerküszöbömet, ezért ha nem haragszol kedves "szomorú szívű" Nagy György, akkor azokra nem reagálok. Hagyom hogy szavaid alapján ítéljenek meg...

    VálaszTörlés
  14. Nagy Györgynek(utána néztem hogy ki ő, azért nem tudtam korábban beazonosítani, mert a családi nevét elhagyta és a felesége nevét használja) üzenem hogy amennyiben irritálja őt az én személyem, ne kínozza magát azzal hogy olvassa e blogot. Amennyiben gyalázkodások helyett értelmes kérdése van akkor keressen meg a vefraim@gmail címen. Ígérem hogy válaszolni fogok.

    VálaszTörlés

Itt hozzá(m) szólhatsz...