2010. április 3., szombat

Szombat - Gyerekek között

Déli 12 órától Kéczben, délután négytől Tasnádon, este hattól pedig Érszőllősön szolgált a "Magocska" bábcsoport a gyermekek között. A magyarországi Palánta Sorsfordító Alapítvány anyagával illetve iránymutatásával megegyező darab lett bemutatva a gyerekeknek, amibe az evangélium és a húsvéti üzenet volt a középpontban. A "Magocska" bábcsoportot ma 4 lány és Gere János testvér jelentették a nagyváradi gyülekezetből. Örültünk a szolgálatuknak és hisszük hogy e szolgálat gyümölcsei is beérnek.








A "Magocska"

Ilyen kedves szöveget magyar politikai párttól még nem olvastam... és még ezek a "szélsőségesek"... De hát ez van amúgy is, minél inkább  ragaszkodik valaki Krisztushoz, annál gyűlöltebb lesz a média világ szemében.

3 megjegyzés:

  1. Kedves testvérem , választási kampány folyik, semmitöl (mint kijelentés ) nem riadnak vissza .Mt 7, 21
    Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
    Ez sajnos ,szerintem , látszat.

    VálaszTörlés
  2. Így van kampány folyik, de a többi párt miért nem akar ennyire keresztyénnek látszani. Megmondom. Azért mert ez Mo.-n nem "divat". Tehát a kampányban a nagyközönséget inkább elriasztja az ha valaki Isten igéjét idézi. Az ilyen megnyilvánulás csak a magamfajta, nem médiafertőzött keveseknek esik jól. Egyébként azt vallom hogy a hívő embernek pragmatikusnak kell lenni amikor választ. Mindig Isten Igéje és az ahhoz legközelebb álló álláspont(pl abortusz, homoszexualitás) kell legyen az iránytű. Nem pártoknak fogadtunk örök hűséget hanem Krisztusnak. A pártok általában saját érdekeik szerint alakítják elveiket(sajnos). Meg lehet nézni hogy az elmúlt húsz év alatt a hatalom megszerzése ill. megtartása miatt hányszor váltottak irányt a pártok. Isten Ígéje nem változik. Nem csak a keresztyén értékek hangsúlyozása, hanem a bűn elleni kiállás is fontos számomra. Az abortusz és a homoszexualitás kérdésében aki egyértelműen a Biblia mellett foglal állást, az nem nyer választást. A hívő embernek azonban nem is az a fontos, hogy választást nyerjen hanem a Krisztushoz való hűség a választásban is. Én személy szerint pl. azt gondolom hogy a hívő ember sajátos politikai nézeteivel mindig kisebbségben kell legyen ebben a világban(hiszen a keskeny úton kevesebben járnak mint a széles úton). Amennyiben az a párt nyerne amelyre szavazok, nagyon el kell gondolkodnom azon hogy kiket segítettem hatalomba... Miért? Mert nem akarok egy világi párttal sem osztozni a hatalmi felelősségben.
    Hogy jobban megértsd kedves testvérem a mondanivalómat, ezért hozok egy példát a gyülekezeti életből. Még hívőktől is többször hallottam ilyen véleményt pl. az öltözetről: "Nem az számít hogy ki hogy néz ki(pl miniszoknya, mély dekoltázs stb.stb.), hanem az hogy mi van a szívben." Ezzel egyet is értek, de mégis inkább olyanokkal szeretek együtt lenni akik törekednek arra még öltözetükben is kegyeseknek mutassák magukat, mint azokkal akiknek nem fontos a tisztességes öltözet.

    VálaszTörlés
  3. A magyar feltámadás egészen más üzenetet hordoz, mint amiről a Biblia beszél. Az írás középpontjában a magyar feltámadás van; nyomtalan marad a hívők feltámadásának igazsága. A magyar feltámadás lényege a magyarság fénykora, érvényesülése. A krisztusi feltámadás másról szól; mindenek előtti elsőbbséget kell élveznie, és eredményezheti a magyar feltámadást is (nem zárja a kettő ki egymást, de sohasem egyenértékűek). Nem lenne rossz a magyar feltámadást megélni. Ennek ellenére a Biblia igéit elsősorban (rosszabb esetben kizárólag) a magyar feltámadásra értelmezni helytelen.

    VálaszTörlés

Itt hozzá(m) szólhatsz...