2007. szeptember 19., szerda

Hétfő-Kedd

Hétfő-Kedd

Hétfő reggel a gyerekek elindultak az iskolába és az óvodába. Igyekeznek ők is beilleszkedni az új környezetbe. Úgy látom hogy minden különösebb megrázkódtatás nélkül sikerült nekik a váltás. Délben Ferenczi Béla testvéréknél ebédeltünk mind a hatan.
Én Hiri Jánossal elmentem Debrecenbe hogy a korábban leszerződött konyhabútor lapokat elhozzam és hogy a gáztűzhelyhez is a hiányzó alkatrészeket megszerezzzem. A bútolapokkal semmi gond nem volt, de a Mediamarktban már korántsem ment minden simán. Kezdődött azzal hogy mások voltak már az eladók és azt mondták hogy ehhez a típúshoz(Gorenje) nem tartozék a PB gázra való fúvóka. Egy kicsit keményebben kellett fellépni és a fogyasztóvédelmet emlegetni mire hajlandóak voltak változni. A párbeszéd vége az lett hogy kivették az egyik kiállított árúból a tartozékokat és ideadták nekem. Ezzel a kérdés el volt intézve a részemről, de hogy az a vevő aki a kiállított darabot viszi majd el az mennyire lesz elégedett én nem tudom...
Estére érkeztünk haza és a bútorlapokat elvittük a múhelybe hogy összeállítsák.
Kedd reggel szép napra virradtunk. Ragyogó napsütés, kék ég csend és nyugalom, mint ahogy falun szokás...
Folytattuk a rendezkedést míg a gyerekek az iskolában és az óvodában voltak. Ebédre Füstös Ernőékhez voltunk hivatalosak. Abban a családban 5 gyermek van és még csak tíz éve házasok. Mintaszerűen nevelik a gyerekeket, azok pedig életrevalók és fegyelmezettek. Az Úr áldja meg őket.
Délután bevittem Margittára az íróasztalt Grétiéknek. Ő a férjével Efraimmal és az apósával éppen az albérleti lakásukat újították fel. Jelenleg még ők is úgy állnak mint mi, egy csomó doboz volt a szoba közepén, de lassan-lassan ott is minden a helyére kerül. Aláírtam a Gréti tagsági igazolását, mert mostantól a margittai gyülekezet tagja lesz és átvettem a TFT monitort amit a hétvégén hoztak el Barótról, azt ugyanis a költözés során ott felejtettem.

Estére egy kissebb vihar volt és az áramszolgáltatás is kimaradt, de ennek ellenére azok akik kedd esténkét össze szoktak gyűlni imádkozni eljöttek. Mindjárt egy éve hogy gyakorolják ezt azok a férfiak akiket a Szent Lélek erre indított. Ez kitartó imádkozás a magyarázata szerintem annak hogy pásztort kapott a gyülekezet. A tegnap este személyes dolgainkat(a baróti körzetet is), családunkat hoztuk az Úr elé, majd ébredésért, megújulásért, a szombati férfi ima napért imádkoztunk. Először még gyertya mellett, de később aztán az áramszolgáltatás is helyreállt. Kilenc órakor kezdtük és 11 óra 20-kor fejeztük be, de annyira jó alkalom volt hogy alig vettük észre az idő múlását. Adjon az Úr még ilyen alkalmakat..., de ne csak nekünk!
Még mindig nincs vezetékes telefon és így internet sem itthon, ezért csak akadozva tudom a netre tenni a naplót. Képeket és letölteni valókat pedig a szélessáv hiányában egyáltalán nem tölthetek fel. Ezen a héten talán vagy a jövő héte azonban már lesz legalább vezetékes telefon és azon majd használni tudom a dial up-ot. A műholdas szolgáltatással kiegészülve elfogadható lesz a sebesség, de hát ez egy külön fejezet... addig csak így jelentkezem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...