2007. szeptember 29., szombat

Szombat

Bukás a vizsgán! Rablás! Éjféli futam!
Röviden ezekben a címszavakban lehet összefoglalni a tegnap délután történteket.
Kijött a kazán ellenőrző és azt mondta hogy nem jó a szerelés űjra kell kötni néhány csövet. Majd csak hétfőn vagy kedden jön újra errefelé. A fűtéssel addig várni kell...
A kocsi sem ment át a műszaki vizsgán. A feleségem azt mondta hogy nagyon kedvesek voltak a műszaki vizsgáztatók, még a megrepedt visszapillantó tükröt, a sportos pedálokat is hajlandók voltak figyelmen kívül hagyni, de a gyenge fékeket (hiába látták az új alkatrészeket), hangos kipufogót, jobb hátsó teleszkópot (ez év májusában voltak cserélve) nem nézték el. A rossz hírt már telefonon jelezte előre a feleségem, de mielőtt elindult volna hazafelé, meglátogatta a sógornőjét(Timeát, Péter sógorom feleségét) aki szerda este szülte meg 2. gyermekét. Ezúton is köszöntöm őket!!! Igen ám de míg ők(a feleségem és Matild, a Hiri Jancsi felesége) a kórházban örvendeztek, addig a parkolóban hagyott kocsit feltörték és kirabolták. Amit aznap vett a feleségem mintegy 7000 Ft(pelenka, arcszesz, ajándékok stb.) értékben ellopták. Mintha megéreztem volna, mert mielőtt elvitte a kocsit kiürítettem az értékesebb tárgyaktól. Biztos nem volt véletelen, de sajnos kellemetlen esemény volt. Nesze neked magyar közbiztonság! Itt Erdélyben nekem még soha, de Magyarországon már kétszer feltörték az autómat, pedig legtöbbet itt járok vele. Tényleg nagyon rossz állapotban van az az ország... Züllik mind lelki mind fizikai értelemben, miniszterelnököstül mindenestül. Mentálisan sokkal rosszabb állapotban van mint Románia... (Na, egy kicsi kesergést elengedtem..., de hát a történtek hozták ki belőlem) Az Úr könyörüljön szegény Magyarországon!!!... és rajtunk is!
Hazafelé jövet a határőr a papirokat nézegetve így szólt a feleségemnek:
-Van egy kicsi baj hölgyem
-Tudom - válaszolt Márti
-Lejárt a kocsi műszakija
-De ott van mellette az ideiglenes útvonal engedély
-Ja, igen... de az éjfékor lejár... visszajön még éjfél előtt?
-Nem, mert viszem a szervízbe, ahol eddig is foglalkoztak vele
-De akkor hogy jön vissza?
-Úgy ahogy a tegnap
-Hogyan?
-A jövő héten eljövök Debrecenbe egy másik kocsival és ismét kérek egy ideiglenes útvonalengedélyt 3000 forintért, visszajövök Krasznára és majd azzal hozom a kocsimat műszaki vizsgára.
-Na jó akkor mehet...
-Viszontlátásra!
Este 10 órára értek haza. Éppen csak hogy vége lett a bibliaórának, ami vagy másfél órát tartott. A Róm. 16. részével foglalkoztunk és arról beszélgettünk hogy ki az aki ajánlható a testvéri közösségbe, szolgálatra és kik azok akitktől óvakodni kell. Mennyire vagyunk hálásak azokért a testvérekért akik segítségünkre voltak valamikor és hogyan emlékezünk meg róluk? Nagyon jó együttlét volt, aminek az örömét igyekezett az ördög megrontani, mikor a feleségek(Márti és Matild) elbeszélték megpróbáltatásaikat.
A tetejébe mindennek szorított az éjféli határidő és a feleségem ígérete a határőrnek hogy a kocsi még péntek este Krasznára kerül.
Felhívtam fél 11-kor Dimény Sanyit és kérdeztem hogy otthagyhatom e ma este a kocsit. Azt mondta hogy nyugodtan hivatkozzak rá az éjjeliőrnél és álljak be az udvarra. El is indultam ahogy tudtam haladtam és pontosan éjfélre ott voltam a szervíz udvarán. Utánam nem sokkal indult Hiri Jancsi és ő hozott haza. Hajnali kettőre értem haza, ezért nem írtam korábban.
Mindjárt indulok Váradra a menyegzőbe ahova id. Hiri János testvér fog elvinni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...