2009. január 1., csütörtök

Csütörtök - Újév első napja

A tegnap este -ami még a tavaly volt- 7 órától került sor 2008 utolsó gyülekezeti alkalmára itt Érszőllősön. A Dániel könyvéből(5:1-7, 17-30) olvastam az igét, azért hogy inkább mi ítéljük meg magunkat és tárjuk fel hiányosságainkat mint Isten mérlegén legyünk kevesebbek. A nyilvános istentisztelet után a gyülekezet tagjaival még vissza maradtunk, hogy egy bensőségesebb együttlétben készüljünk az új évre és a mai úrvacsorára. Tíz óra után lett vége az alkalomnak. Ezután átmentünk vacsorára Híri Jánosékhoz akik már jó előre meghívtak erre a közös szilveszterezésre. Míg mások durrogtattak, petárdáztak(még itt a mi kis falunkban is) addig mi imádsággal léptünk át ebbe az évbe és hiszem hogy amit az Úrral kezdünk és folytatunk az jó lesz... Ma délelőtt 10 órára gyűltünk és úrvacsorai közösségünk is volt. Délután Micskére mentem ahol csak a "szép korúak" voltak otthon, mert az ifjabbak mind(szülők,testvérek,gyermekek) gödöllői vendégszolgálaton voltak. De mégis jól telt az a majdnem két óra amit együtt tölthettünk, mert volt idő arra hogy mindenki egyenként sorban elmondja, mit vár, mit kíván, ill. mire vágyik ebben az esztendőben. Ezeket sikerült mind megjegyeznem(erre is jó a N958 GB...) hogy majd imádkozni tudjak értük. Úgy gyönyörködjünk az Úrban hogy mindezek meglegyenek!!! Este amikor hazaérkeztem, már megkezdődött itthon az alkalom és én a kisteremben vártam meg a prédikáció(1Jn.3:1-3) végét, hogy ne zavarjam se az igehirdetőt se a gyülekezetet, de a végére én is bementem hogy elmondjam amire még szükség volt:

1. Lássuk meg milyen nagy szeretetet adott nékünk az Isten - Leginkább akkor kell Isten szeretetének a bizonyítékait szemügyre venni és konstatálni, amikor éppen nem érezzük hogy szeret az Isten. Amikor baj van, kísértésbe jutunk(sétálunk), egyedül vagyunk, betegségben szegénységben élünk stb.stb. Ilyen válságos időkben, amikor lehet hogy a hívők közül is többen kerülnek majd utcára, lesznek munkanélküliek, veszítenek anyagiakat, nagyon is fog támadni a Sátán azzal hogy lám-lám nem szeret téged az Isten, vagy ha szeret is csak kicsit. Hát nem!!! Nem kicsit. Nagyon-nagyon nagy szeretet tanúsít(ott) irántunk, csak nézd és lásd meg a bizonyítékait! Vedd észre!!! Isten gyermekei vagyunk!
2. Akikben meg van ez a reménység az megtisztítja magát, amint Ő maga is tiszta- Ez nem felhívás hanem egy megállapítás. Ez az ismertetőjegye Isten gyermekeinek. Az új természet velejárója. Állandóan tisztogatjuk magunkat. Hogyan? Miként lehet ezt megfigyelni? Hát úgy hogy imádságainkban nem elvétve hanem rendszeresen(!) elhangzik az hogy "Uram bocsáss meg nekem" ezért vagy azért, mert "Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól."(1Jn.1:9) Aztán Isten gyermekei egymástól is képesek bocsánatot kérni ill. azonnal készek bocsánatot is adni. Így tisztálkodunk és tisztulunk napról-napra. Adja az Úr hogy nálad is így legyen!!!

Mire vége lett az összejövetelnek, addigra anyósomék is megérkeztek, akik hazahozták Mirjámot és elvitték Tirzát. Ezért jelenleg ismét csak 5-en vagyunk itthon és éppen mondtuk is a feleségemmel, már az ebédnél is hogy nagyon furcsán érezzük magunkat ilyenkor. Mintha fogyatékosok lennénk, állandó hiányérzettel. Akinek nincs öt gyermeke nem is tudja hogy a 3 milyen kevés... Gondolom pontosan így érezhet egy 8 vagy 10 gyermekes család ha hiányzik otthonról akárcsak egy is. És a Jó Pásztor akinek 100 juhából csak 1 hiányzott, az legyintett és azt mondta hogy semmi baj, van nekem még 99 ??? Nem. Addig nem nyugodott míg meg nem kereste és haza nem vitte az elveszettet. Adja az Úr hogy lelkipásztorként is mindig ugyanígy érezzek, ha valaki hiányzik a nagyobb családból!!!

Gyönyörködj még többet az Úrban ebben az esztendőben és meglátod hogy milyen jó lesz neked...!!!

ahogy én értem:
Gyönyörködni az Úrban = nézni Őt úgy hogy nem tudsz betelni Vele, vágyakozol utána, nem akarsz elszakadni Tőle, élvezed a jelenlétét, áradozol Róla, rajongsz érte, féltékeny vagy Rá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...