2009. december 3., csütörtök

Csütörtök - Nesze neked katolikus Egyház

Az alábbi sorokat olvasva eléggé megdöbbentő látni azt hogy attól a bíborostól, aki a Bibliát komolyan veszi és ragaszkodik hozzá, saját egyháza is elhatárolódik. Na de nem is ez a legnagyobb csavar ebben a híradásban, hanem az utolsó mondat. "A katolikus egyház tanítása szerint a homoszexuális aktus bűn, de a homoszexualitás önmagában nem az." Ebből kiindulva azt is taníthatná hogy az ördög minden tette gonoszság, de a Sátán önmagában nem gonosz. vagy: A hitetlenségből fakadó cselekedet bűn, de a hitetlenség önmagában nem. stb. stb. Fából vaskarika. Egyházpolitika. Szánalmas... A gyávák sem mennek be Isten országába. Ezt jó lenne a "minden hájjal megkent (egyház)politikusoknak" is megjegyezni.

"A transszexuálisok és a homoszexuálisok nem léphetnek be a mennyei királyságba. Ezt nem én mondom, hanem Szent Pál" - jelentette ki a mexikói Javier Barragan bíboros, aki nemrég vonult nyugalomba a Vatikánból. A főpap Szent Pál egyik levelére hivatkozott egy konzervatív katolikus internetes oldalon. Arra a kérdésre tagadólag válaszolt, hogy lehet-e homoszexuálisnak születni.
"Senki sem születik homoszexuálisnak, hanem azzá válik. Ennek több oka is lehet: a neveltetése például, vagy az identitás kialakulásának a zavara a kamaszkorban. Lehet, hogy az illető nem hibás ebben, de a test méltósága elleni cselekedetek miatt biztos, hogy nem léphetnek be a mennyei királyságba. Minden sérti az Istent, ami ellentétes a természettel és a test méltóságával" - mondta.
A Vatikán elhatárolódott ettől a véleménytől. Federico Lombardi szóvivő egy nyilatkozatban kijelentette, hogy az idézett internetes oldal (www.pontifex.roma) nem tekinthető szaktekintélynek a katolikus gondolkodást illetően "az olyan összetett és érzékeny ügyekben, mint a homoszexualitás"
Lombardi idézett a Római Katolikus Egyház hivatalos katekizmusából, amely azt mondja, hogy a homoszexuális cselekedetek "rendellenesek", de elismeri, hogy sok embernek lehetnek "veleszületett homoszexuális tendenciái". Velük méltányosan kell bánni, és emiatt nem érheti őket hátrányos megkülönböztetés.

A katolikus egyház tanítása szerint a homoszexuális aktus bűn, de a homoszexualitás önmagában nem az.
(MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...