2009. december 26., szombat

Szombat - Karácsony 2. napja


Karácsony 2. napja


Delelott Micsken szolgaltam es Tripo Istvaneknal ebedeltem. Szep tavaszias ido volt...
Sent via BlackBerry from Vodafone Romania

Karácsony 2. napja Tasnádon



Sent via BlackBerry from Vodafone Romania

Ma este már itthon szolgáltam a Zsidókhoz írt levél 4.:12-16-ból. Alig győztem köszönteni a vendégeket és az innen elszármazottakat, annyian jöttek hogy velünk ünnepeljenek. Külön örültem a Lóránt(17 éves) bizonyságtételének, aki az édesanyjával együtt a múlt hónapban jöttek először a gyülekezetbe és mostanra már mindketten az Úréi lettek. Imádkozunk hogy az édesapa is, aki rendszeresen látogatja az alkalmakat, tudjon megtérni. Ámen!
Miután vége lett az összejövetelnek és bejöttem, már az irodában várt rám a 3. és 4. lányom. A tegnapról beígért fenyítékre vártak. Amikor az autóval mentünk akkor ígértem meg nekik a tenyeres-talpast, onnan a volán mögül, mert a figyelmeztetés ellenére kikapcsolták az öveket és hátramásztak a csomagtartóba. Egyszóval engedetlenek voltak. Amikor rájuk néztem olyannyira bánatosaknak látszottak, hogy meg kellett erőltessem magam ahhoz hogy következetes legyek. Külön külön történt az elszámolás. A nagyobb többet kapott. A tenyeresek után mindketten bocsánatot kértek az engedetlenségükért és nagyon ígérték hogy ezután másképp lesz. A kicsi őszinteségét meg sem lehetett kérdőjelezni, annyira eredeti volt hogy azonmód meg is kapta a feloldozást, de Jéminával szemben már voltak fenntartásaim. Ezért megkérdeztem tőle:
-Jémina, te most nagyon ígéred és fogadkozol hogy ezután engedelmes leszel. De honnan tudjam én azt hogy őszintén gondolod mindazt amit mondasz és nem csak azért ígérgetsz, hogy hamar elmúljon e kellemetlenség?
Egy pillanatra elgondolkodott, láttam hogy erősen keresi magában a jó választ a feltett kérdésre, de már ki is vágta magát: "Ha édesapám nem tudja hogy én most igazán gondolom-e amit mondtam, akkor tessék erről megkérdezni az Úr Jézust!"
Úgy látszik ma este nagyon figyelt a prédikációra, mert többek között arról is beszéltem hogy: "És nincsen oly teremtmény, a mely nyilvánvaló nem volna előtte, sőt mindenek meztelenek és leplezetlenek annak szemei előtt, a kiről mi beszélünk" Zsid.4:13

"És monda: Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, semmiképen nem mentek be a mennyeknek országába." Mt.18:3


U.i. A tegnap esti zilahi szolgálat itt nézhető meg. Igehirdetés közben áramszünet is volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...