2009. december 7., hétfő

Hétfő - Miben hasonlít Geoana Orbán Viktorra?

Abban hogy mindketten magabiztosan nyerik a közvélemény kutatásokat, aztán csúfosan elbukják a választást.
A tegnap este az urnazárás után a közvélemény kutatók exit-poll adatai Geoana győzelmét hirdették, amit szegény PSD elnök azonmód végeredménynek értett és határtalanul ünnepelt. Aztán reggelre a szavazatok összeszámlálása, a hiteles jegyzőkönyvi adatok összesítése után kiderült, hogy mégis csak veszített. Basescu hatalmas médiaszéllel szemben(igaz hogy hatalomból) is megnyerte a választást immár 2004 után másodjára. Na erre nem volt képes a FIDESZ. Ennek következményeként indult el Magyarországon a lejtőn és már a 8. éve csak lefelé halad.

A fentiekből a ma embere is levonhatja a tanulságot. Majd "azon a napon" nem állhatunk elő azzal hogy ilyen jónak, olyan jónak mondtak minket az emberek. Nem lobogtathatjuk az egyházi igazolásokat a vallásosságunkról, de még a hibátlan erkölcsi bizonyítványra sem lesz kíváncsi senki. Ott és akkor csak az számít, hogy a mennyei jegyzőkönyvbe(az Élet könyvébe) mi van beírva! Nekünk nem az emberek szimpátiájára kell hajtani, nem a világ jó indulatát kell elnyerni, hanem Krisztusnak kell tetszeni. Lehet hogy ezért maradinak, radikálisnak(netán szélsőségesnek) neveznek majd és kiszorítanak, megvetnek, meggyűlölnek, de mégis az utolsó napon mi a Győztes táborában leszünk. Vedd ezt figyelembe ha választanod kell a világ ajánlata és a "kereszt bolondsága" között, mert ha ezt nem veszed számításba, akkor úgy jársz mint Geona vagy Orbán Viktor, sőt sokkal rosszabbul. Ugyanis nekik még lehet esélyük a politikában, de az "utolsó nap" után már nem lehet változni, sem változtatni...

Ma délután meglátogattam azokat akik betegség vagy más ok miatt nem tudtak a tegnap az úrvacsorázó közösségbe eljönni. Voltam Füstös Irénke testvérnőnél és Tőtős Anna néninél is. Az előbbi helyen 4-en(fia és menye is jelen voltak) úrvacsoráztunk, míg az utóbbi helyen csak ketten. Estére értem haza és itthon a nagy csend és nyugalom ami fogadott eléggé meglepett, de aztán kapcsoltam és megvolt rá a magyarázat: a tegnap Jéminát anyósomék elvitték magukkal Debrecenbe. Azóta a kis Tirza annyira elárvultnak érzi magát, hogy csak teng-leng mint falevél, melyet a tél még a fán talál. A nagyobbak is olyan angyali nyugalomban csendben élik a napot, hogy már-már egy siralomházhoz kezd hasonlítani a lakásunk... Alig ment el a kis gézengúz máris hiányzik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...