2010. december 22., szerda

Baptisták vagy karizmatikusok? Nem!

Baptisták és karizmatikusok itt.

5 megjegyzés:

  1. Kálvinista baptista? Igen ilyen van. Karizmatikus baptista is? Hogyne. Épp ezért van most baj.
    De karizmatikus kálvinista is? Lásd Szabados Ádám.
    http://divinity.szabadosadam.hu/

    VálaszTörlés
  2. elolvastam a megadott linket, mit mondjak, gondolom olyan tanított itt a nyelveken szólásról, aki nem gyakorolja azt. Szépen több ponton keresztül leírja, hogy mi nem a nyelveken szólás, a cikk bátorítólag hat arra hogy ne használjuk a nyelvekenszólást merthogy felesleges, szemben az Igével, mely buzdít rá.

    Végkövetkeztetése egyenesen szomorú "nem törekszünk a nyelvekenszólásra" és ennek ellenére megjegyzi hogy "ki az aki a Biblia ellen akar cselekedni?" Kérném az illető testvért, hogy figyelmesebben tanulmányozza az Igét, ha ő maga nem szeretne a Biblia ellen cselekedni. Aztán azt írja: "maga az Ige kér minket, hogy ne a nyelveken szólásra, hanem másra (?) törekedjünk" kérem, hogy olvassa el a cikkírója, hogy az általam betett kérdőjel helyére mit is ír az Ige.

    Magam sem értek egyet a magukat büszkének tartó keresztényekkel, de nagyon úgy látom, hogy ez nemcsak a karizmatikus körökben található meg. Maradjunk alázatosak az Igével szemben, és ha valamiben az Ige egyértelmű, akkor ne ködösítsünk, ne mellébeszéljünk, ne a magunk igazát bizonygassuk, ne kitegyünk embereket az egyházakból mert a mi igazunkkal nem értenek egyet, hanem rendeljük magunkat alá az Ige igazának (márha áldás alatt akarunk maradni).

    Attól még hogy vannak hamis tanítások, nem szabad egy Istentiszteleten megszüntetni az igei tanítást. Attól még hogy visszaélnek némelyek a prófétálással, nyelvekenszólással, nem szabad azt megszüntetni. Hanem egész egyszerűen az Igéhez kell fordunli, amely világos útmutatást ad.

    VálaszTörlés
  3. @Névtelen
    oké.
    valahol értem hogy miért ide írsz. szeretném mégis ha az illető blogon is leírnád véleményed. S amit szeretnék még hogy írd le a saját véleményed is, nem csak a cáfolatot hogy mi a helytelen a bejegyzésben.
    nem értem teljesen amit írtál. több mint valószínű azért mert számomra hiteles és elfogadom amit az illető szerző írt.

    VálaszTörlés
  4. ra tudna e valaki mutatni hogy napjainkba KI az aki helyesen gyakorol minden bibliai igassagot? legyen az dicsoites,vagy mi minden meg...mert mar en mint egy tudatlan koz ember......

    VálaszTörlés
  5. Természetesen írtam oda is. A véleményem természetesen az, amit az Igében látok: az újszövetségi gyülekezetekben természetes gyakorlat volt a Szent Szellem ajándékainak használata.

    VálaszTörlés

Itt hozzá(m) szólhatsz...