2010. december 13., hétfő

www. strajeri.ro - Cherchez la femme! = Keresd a nőt!

E mondás jelentése, hogy rejtett dolgok, események oka számos esetben a nő.
Nem először mentem a www.strajeri.ro nevü oldalra a Iosif Ton ügy miatt és miután már majd mindent elolvastam, amit ott találtam elkezdtem egy kicsit szakmai szempontból is megvizsgálni az oldalt. És mit látok? Na mit veszek észre? Hát azt hogy e nem is akármilyen mozgalom zászlóshajójának kapitánya nem más mint egy nő, mégpedig a Nelu Demeter felesége(javítva: lánya). Ha már neten evezünk akkor úgy is fogalmazhatok hogy egy igazi "anyahajóra" téved az aki erre a címre látogat.
Megfigyelhető ugyanis hogy az írások javarészét ő teszi közzé, annak ellenére hogy mások is rendelkeznek írói, közzétételi joggal.
 El lehet olvasni hogy ki a "szerző"?
Valószínűleg admin jogokkal is rendelkezik. Igazából ő tartja kezében a portált, még akkor is ha az oldal szakmai karbantartója és üzemeltetője más. Ő a felelős a tartalomért. Amit közzétesz megjelenik, amit nem az nem. Van olyan írása Ton testvérnek ami a saját neve alatt jelenik meg, de a legtöbbet Demeter Ioana Ligia tette közzé. Egy banális kérdés: ha megjelenhetett egy írás Ton testvér neve alatt akkor miért nem jelent meg a többi is ugyanúgy? Lehet hogy Ton testvér nincs mindig gépközelben és megkérte a Nelu Demeter feleségét hogy segítsen neki. Olyan még mással is előfordul hogy nem ért a számítógéphez vagy nem képes használni (pl. édesanyám neve alatt édesapám commentjei is megjelennek itt-ott), de az hogy a mozgalom dec 10.-én kiadott hivatalos közleményét is Nelu Demeter felesége(javítva: lánya) jegyezze, az már arról beszél, hogy ez a nő megkerülhetetlen ebben a mozgalomban.
Nem lenne furcsa pl. ha Szövetségünk hivatalos állásfoglalása identitás meghatározó kérdésben(mert a strajeri mozgalom közleménye ilyen akart lenni) egyik vagy másik lelkipásztor feleség neve alatt jelenne meg a Szeretet újságban vagy a honlapunkon(elég mostoha sorsa van szegénykémnek)? Ugye hogy sokan felhúznák a szemöldöküket? Én is így tettem és nem teológiai hanem pusztán kommunikációs szempontok alapján azt mondom elég kesze-kusza viszonyok lehetnek ebben a mozgalomban. Azok akik úgymond "látják a démont" a másikban, nem veszik észre, hogy kommunikációs szempontból mennyire hitelesség kérdése az hogy a vezetők neve(vagy legalább "admin") alatt jelenjen meg a mozgalom állásfoglalása, ne pedig valamelyikük felesége(javítva: lánya)(egy úgynevezett háttérember) jegyezze azt?
De lehet hogy tévedek és nem is háttérember Demeter Ioana Ligia, hanem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...