2007. június 10., vasárnap

Szombat-Vasárnap

Vasárnap
Délelőtt 9.30-ra már megérkeztek Zsolték Barótra és együtt indultunk Ürmösre az én kocsimmal. Szabó István buzdított imára, majd Katona Imre testvér hírdette az ígét az 5.Móz 7:1-6 alapján. Ezután úrvacsorai alkalmunk volt. Az alkalom végén miután elbúcsúztunk a testvérektől, Bölönbe indultunk, mert oda vártak ebédre. Nagy szeretettel fogadtak és azonnal le is ültettek a megterített asztalok mellé. Vagy 15-en biztosan ebédeltünk, de nem emlékszem mindenkire. Otthon voltak Pápai Efraimék, ott volt Juhász Efraim is a vőlegény, Erzsike és a gyerelkei és még más rokonok ill. gyülekezeti tagok. Az ebéd közben még Margitkáék is megérkeztek Szentgyörgyről ahová valami konfirmáció miatt mentek el. Nagyon finom volt a kacsából főtt húsleves és a többi fogás is, de még jobb volt az asztali közösség amit megélhettünk együtt. Délután 3-ra mentünk az imaházba, ahol Imre és Zsolt bizonyságtétellel szolgáltak én pedig az Eszter könyvéből olvastam fel a kijelölt igét és beszéltem arról hogy:
A megkímélt ellenség(az agági Hámán)
1. Erőre kap, hatalomhoz jut, tisztelik, gazdag
2. Gyűlöl, annak ellenére, hogy nem ártasz neki
3. Életedre tör
4. Végül mégis legyőzetik
Zsolt még énekelt is néhány éneket, amit füzet nélkül is tudott, mert a kocsijába hagyta az énekes füzetet. Sajnos Margitka fejfájása(talán a délelőtti konfirmáció ártott?) miatt nem volt ott az alkalmon, pedig hiszem hogy ott meggyógyult volna. De lehet mire ezeket a sorokat olvassa már jól van. Az Úr tegye erőssé a hitben is!
Este 6-ra Barótra érkeztünk és az összejövetelt megáldotta az Úr itthon is. Hiszem hogy akik résztvevői voltak az istentiszteletnek úgyanígy vélekednek. Imre hírdette az igét Zsolt is szolgált az ékes kapu sántája történetéből, hozzáfűzfe a szemályes bizonyságtételét is. Nagyon jó és őszinte imádságok szálltak az alkalom végén a menny felé. Felemelő alkalom volt. Zsolt itt többet is elénekelt azokból az énekekből amiket az Úr adott neki, Krisztus dicsőségére és a mi örömünkre. Még kilenc órakor is a templom előtt beszélgettünk kisebb csoportokban. Ez már önmagában is sokat mond. Fél tízkor mentünk el vacsorára a Virág családhoz, hogy ott is imádkozzunk beszélgessünk az Úr és a mi dolgainkról. Mellékesen, ha már ott voltunk az elénk rakott eledelt is elfogyasztottuk. Fél 12-kor indultunk vissza az imaházhoz mert ott volt a Zsolték kocsija, de mikor odaértünk úgy fordult a beszélgetés hogy ismét jónak láttuk ha imádkozunk úgy négyesben. Bementünk az imaházba és még vagy két órát tusakodtunk,imádkoztunk és beszélgettünk. Biztosan nem hiába... Most amikor ezen sorok végére érek már hajnali 2:23 az óra, de egyáltalán nem bánom hogy még a hétfőbe is átlógott a vasárnap, mert az Úr dolgaival foglalkoztunk. Az Úr ad majd pihenést is. Mindent összefoglalva azt mondhatom(írhatom), hogy az Úr nagyon megáldott minket vendégeinken keresztül. Bárcsak lenne több ilyen alkalmunk még. Ha az Úr megsegít akkor két hét múlva majd ott hirdethetem az igét Kiskőrösön. Az Úr adja áldását ránk!

Szombat

Péntek este éjfél előtt amikor megérkeztem, a lányaim még ébren voltak és nagy örömmel fogadtak. Meg is kértem őket hogy adjanak hálát az Úrnak azért hogy megőrzött a hosszú úton. Jémina így imádkozott: "Úr Jézus köszönöm hogy édesapám nem tévedt el a hazafelé vezető uton és hazaérkezett."
Szombat este biztos nem mondta volna ezt, mert Bibarcfalváról( 3km-re van Baróttól) csak éjfél után kerültem haza. Na nem azért mert eltévedtem volna hanem azért mert nagyon jó alkalmunk volt a gyülekezetben és utána a vacsoránál a vendégekkel. Novák Zsolt, Katona Imre és Szabó István testvérek a vendégeink Kiskőrösről. Alig tudtuk(?) abbahagyni a bizonyságtételeket,végül Bandi bátyám figyelmeztetett hogy indulni kell lefeküdni, mert a fáradt embernek fáradt a gondolkozása is és holnap vasárnap szolgálat vár ránk. A vendégek az Andris házában vannak elszállásolva. Vasárnap Ürmösre, Bölönbe és Barótra vezet a szolgálati útunk. Nagyon jó imaközösségünk volt az imaházban és a vacsoránál is. Együtt imádkoztunk Gertrudért(Nagybacon), hogy az Úr adjon bátorságot és kitartást a bemerítkezés kérdésében a tiltakozások ellenére(világi háttérből jön) is. Majd a vacsoránál imádkoztunk a M.o-i és az erdélyi lelkipásztorokért, hogy az Úr hű szolgái legyünk, akiket lehet követni. Imádkoztunk azért is hogy rendeljen az Úr a baróti körzetbe is egy olyan lelkimunkást aki tovább építi a gyülekezetet. Ámen!

Végül egy szolgálati közlemény Andris részére aki a messzi távolban 1000km, segédkezik a nagybátyja elsőszülött fiának (ez én lennék) : A permetezés megtörtént, a pityóka rendben, semmifelől ne aggódj. Ezt üzenik a szülők.
Jó tudom hogy nem innen akarod olvasni az üzenetet, de most már nincs erőm még emailt is írni...
A vasárnapról később....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...