2007. november 22., csütörtök

Csütörtök

A ma reggeli áhítaton Jémina(4,5 éves) is aktív volt... Már nagyon jól megfigyeli hogy miről van szó és a központi gondolatot is belefoglalja az imájába. A ma reggeli imája valahogy így hangzott: ”Úr Jézus köszönöm a mai napot és segíts hogy ne járjak a zöld fa alá hanem térjek hozzád...” (Jer 3:6-25 )

Remélem ahogy nőnek a lányaim, úgy lesznek egyre fogékonyabbak a szent dolgok iránt... Mirjám most még cserkész csapatot verbuvált itt Érszőllősön (Baróton a biológia tanár cserkész csapatában avatott cserkész volt és azt a feladatot kapta hogy itt is szervezze meg a cserkészetet. A lépcső alatt van a gyülekező helyük és ki van ott függesztve a cserkész induló, a cserkész tízprancsolat, program, az egyenruha méretei stb. ...tehát már működnek:), de adja az Úr hogy majd az Úrért hadakozzon!

Ma délelőtt sikerült a kocsin lecserélni a kerekeket téli gumikra, így biztonságosabban haladhatok... Ugyancsak délelőtt a micskei gyülekezet számára nyitottunk bankszámlát Margittán a gyülekezetvezetővel, Tripó Istvánnal. Estére Kéczbe mentünk Béla tesvérrel, mint ahogy szoktunk. Halottam ma este egy érdekes imádságot(melyik nem érdekes?) is ami elgondolkodtatott.

“Drága jó Atyám köszönöm hogy meggyógyítottál és most is gondoskodsz rólam, te látod hogy még van betegségem, és én hiszem hogy csak te vagy a gyógyítóm, mert rajtad kívül nincs más Isten, de könyörgök bocsásd meg hogy mégis szedem ezeket a bigyókat (gyógyszerekre gondolt, amiket az orvos felírt neki), met én tudom hogy csak te tudsz engem meggyógyítani.” Azonnal eszembe utott nekem Naámán kérése ill. bizonyságtétele, miután meggyógyult és ment Elizeushoz... Nincs új a nap alatt...

Holnap ha az Úr is megsegít akkor reggel 3/4-ed 8-kor elindulunk néhány lelkipásztorral a TELEK-re. Ez a tiszántúli(inneni) és erdélyi lelkipásztorok közössége amit félévente gyakorolnak hol itt hol ott. Most éppen ott és nekem ez lesz az első ilyen alkalmam. Vasárnap estére meg is bíztak hogy a záró alkalmon szolgáljak Nagyvarsányban. Addig Berettyóújfaluban(Péntek) és Vámospércsen ill. Nagydoboson(Szombat) leszünk együtt a lelkimunkásokkal ahol előadásokat és fórumokat hallgatunk, tartunk. Nagyon alkalmatlannak érzem magam a vasárnapi szolgálatra, különösképpen a szolgatársak felé, de kérem az Urat és imádkozzatok ti is érettem hogy tegyen áldássá.

Igyekszem blogolni a hétvégén is de ha mégsem sikerül, akkor bővebben majd hétfőn... vagy ha a feleségemnek lesz kedve akkor ő ír...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...