2007. november 21., szerda

Szerda

Kijöttek végre a telefon szerelők és megállapították hogy nincs vonal, de amig itt voltak magától megjavult. Találgatták hogy mi lehetett a baj, kérdeztek ezt meg azt, többek között hogy a modemet ki szoktam e kapcsolni miután internetezek, mert a vírusok ugye megfertőzhetik a gépet és aytán magától tárcsázik, vonalat tart stb. Végighallgattam a sok jó tanácsot a számítógép használatára vonatkozóan, aztán elmondtam nekik hogy linuxot használok és az nem lehet probléma amire ők gondolnak, ezeket én már mind kiküszöböltem. Na ekkor állt be a nagy tanácstalanság... Azt mondták nem tudják elképzelni hogy mi lehetett a baj. Mondom nekik hogy amerikai meg kanadai hívást is kezdeményeztek erről a vonalról, pedig mi biztosan nem telefonáltunk. Erre fel azt kérdezi hogy
- Láttak valakit a központ(egy nagy szürke doboz az iskola mellett) körül?
- Nem figyeltem
- Na látja akkor csak innen mehetett ki hívás...
Ezzel elültette a gyanakvást bennem, mert nem is tudtam hogy nekem fogyelni kellene az út túloldalán levő dobozt, hogy ott nehogy valaki rácsatlakozzon a mi vonalunkra... Na midegy... Tény hogy amióta itt voltak (pedig semmit sem csináltak a kérdezősködésen és a csodálkozáson kívül) semmi baja a vonalnak... 21. századi rejtvény aki tudja oldja meg :)

A tegnap este ismét jó alkalmunk volt Lukács testvéréknél(mert náluk gyűltünk) az imádkozókkal. Tudom hogy egyre jobb és jobb lesz és ennek örülök. A két és fél óra úgy elrepült hogy alig vettük észre. Fél tíz volt mikor hazajöttem. Ezután a feleségemmel beszélgettünk és imádkoztunk hajnali kettőig. tehát nagyon gazdag napom volt a tegnap...

Végül bemásolok ide egy hozzászólást a Rick Warren témához ami emailben érkezett... A hozzászólásokat a bloghoz ha "névtelenül" (hogy felhasználói névvel lehessen ahhoz regisztrálni kell) is írja valaki, attól még aláírhatja a nevét és rögtön nem lesz névtelen.

Már régóta szomorkodom Rick Warren népszerűsége miatt tájainkon. És azért is, mert sokszor olyan helyen és olyanoktól hallottam pozitív véleményt róla, akik inkább le kellene leplezzék.

Felfigyeltem a névtelen hozzászóló véleményére is, hogy azért, mert itt-ott van egy kis gond, nem kell mindent elvetni.

A megtévesztés nem úgy jelentkezik, mint valami hatalmas otrombaság. Egy igazi „jó” megtévesztésnek legalább 90% (vagy több) igazság és csak 10% hamis. De ennek a hamisnak a mérge garantáltan halálos. Még akkor is, ha nem rögtön öl, hanem időben fejti ki hatását.

Én nem olvastam Chris Hand írását, de elgondolkodtam néhány egyszerű dolgon.

Kinek a tanítványa Rick Warren? Rick Warren Robert Schuller tanítványa. Gondolom Schullert nem kell ismertetni (önbecsülési „teológia”, New Age, pszichológia stb.). Nem csoda, hogy Warren is az ÉN-t helyezi a középpontba és az emberközpontú tanítást.

A társadalmi problémák nagyobb bajnak vannak feltűntetve, mint a bűn problémája.

Peter Drucker is nagy kihatással volt rá. (marketing módszerek a gyülekezetnövekedésben).

Előszeretettel használja a sok bibliafordítás közül a The Message nevű parafrázist. Mikor Peterson könyve megjelent, senki sem gondolt arra, hogy egy napon úgy lesz idézve, mint Isten Igéje. Ebben a parafrázisban New Age kifejezések is szerepelnek.

Kiket idéz Rick Warren a könyvében? Brother Lawrence (római katolikus misztikus), Teréz anya (katolikus apáca), Billy Graham (evangéliumi keresztyén, aki nyíltan vállalta az együttműködést a katolikusokkal és másokkal), Aldous Huxleey (angol író, aki a kaliforniai hippik guruja lett és a New Age és hindu filozófiát hirdeti), Madame Guyon (17. századi katolikus misztikus), Anais Nin (feminista írónő, aki erotikus irodalmat ír), William Jones (19. századi vallási filozófus, aki tagadta az abszolút igazság létezését), Henri Nouwen (katolikus pap, ökumenikus, pszichológus, aki bevezette a pszichológiát a katolikus egyházba).

Rick Warren hidat akar építeni a katolikusok, anglikánok, pünkösdiek stb. és az evangéliumi keresztyének között. Csak a fundamentalista keresztyénekkel (akik a Biblia minden szavához ragaszkodnak) nem akar közösséget vállalni, akiket egyik interjújában a 21, század ellenségeinek nevezi.


Kelemen Etelka.

2 megjegyzés:

  1. A mi telefon szamlnkon is van kulfoldi beszelgetes mind Kanada,Olaszorszag ,Ausztria esmi nem beszeltunk egyaltalan,en ugy gondolom valamilyen formaban meg kenne szabadulni a ROMTELECOM-tol,mi probalunk lehetoseg van most Zapp-os telefonra,internet vonalal .
    Jok az ajalatok kb.40-50 lej a berlet,es a beszelgetesek nem dragak pld.romtelecom fele 2 cent egy perc ,non stop internet a bekotes 100 lejbe kerul.Ki probajuk had lassuk.
    Lehet nektek is jobb lenne.

    VálaszTörlés
  2. Sok hatás éri a hivő embert a mai világban, és a gyülekezet sem kivétel a sátán támadásai alól, sőt kifejezett célpontja. Utolső időket élünk, és jó ezzel tisztában lenni. Böngészve a blogodat Efraim, felkeltette érdeklődésem a Rick Waren téma. Sajnos sok hívő beleesik abba a csapdába, hogy ajánlanak neki egy jó könyvet, és minden ismeret nélkül (a szerzőről) falják a tévtanításokat. Valaki egyszer feltette a kérdést, hogy honnan tudjuk megállapítani, hogy egy gyülekezet igei-e, vagy sem. Nagyon megfelelő volt a válasz is. Ha Krisztus a központja a gyülekezetnek, akkor minden ok. Sajnos, legtöbb esetben valami más kerül az előtérbe, legyen az zene, lelki ajándékok, vagy akár az ember központú evangélium. Kelemen Etelka szavaira utalnék, hogy a jó megtévesztések 90%-a igaz. Nos, ez így igaz. Nemcsoda, hogy annyian összezavarodnak és beleesnek a csapdába. Keresztény körökben nem csak Rick Waren hódít, hanem sorolhatnék másokat is, akik hamis evangéliumot hírdetnek. Nemrég beszélgettem valakivel, aki dícsérte nekem Joyce Meyer egyik könyvét. Nos, hadd mondjak valamit, főleg a fiatal olvasoknak. Mindig először nézzetek alaposan utánna a szerzőnek, mikor "keresztény" könyvet olvastok. Nem jó az, ha olyanok lesznek példaképek, akik "híveik" kizsákmányolásán gazdagodnak meg, és magán repülőkön utazgatnak mindenfele, sőt még azt sem szégyellik, hogy a szegények zsebéből is kicsalják a pénzt Jézus nevében.
    Ébereknek kell lennünk, és megválogatni mindent, amivel táplálkozunk, mert sok a szemét, az olcsó, az értéktelen, az impozáns evangélium. Rick Warrent a Times magazin Amerika egyik legbefolyásosabb pásztorának nevezte meg Billy Graham után. Hát igen, az aki az ökumeniára, a megalkuvásra törekszik, az egy ideig népszerü lesz az emberek előtt, de Jézus más értékrendet követett és tanított, nekünk is erre kell figyelni. Úgy legyen!

    VálaszTörlés

Itt hozzá(m) szólhatsz...