2007. augusztus 29., szerda

Szerda

Reggel elég későn ébredtem, de nem késtem le semmiről mivel a reggelit is csak fél kilenkor adják. Fél tízkor kezdődött az áhítat fél 11-ig tartott, majd egy rövid szünet után Daniel Webber tv. szolgált

Az elutasított de hűséges Isten Fia
Az Úr Jézus 4. mondata Mt. 27:46

1.Titokzatos élmény - Hogyan lehet az hogy az Atya a Fiútól, akivel egy elszakadhat? Ezt nem udjuk megmagyarázni

2.Egyedi élmény - senki nem tapasztalta meg addig, sem azután azt hogy mit jelent az amikor valaki teljesen magára van hagyva annyira hogy még Isten is elfordul tőle.

3.Reális(valós) élmény - az Úr Jézus megtapasztalta a pokol gyötrelmeit. Az Istennek a kapcsolata a Fiával megváltozott

Hogyan reagált Jézus erre az elhagyatottságra?

Az elhagyatottság kiáltása - a hit kiáltása, mert keresi Istent még a pokol gyötrelmeiben is, mert Isten Igéje, mert még most is Istenének szólítja, mert még most is szereti az Atyját.
Imádságokkal ért véget a délelőtti alkalom.

A du. csak 4 óráig volt szabad nekünk férfiaknak(a nőknek 2-4.ig volt alkalmuk), mert akkortól közösségi alkalmat tartottunk. Ezen az alkalmon szóba került ismét a Teológia(mostantól Missziós központ) építésének az ügye, annak apropóján hogy Borzási István testvér jó reménységgel tért vissza Amerikából. Hosszabb beszélgetés után abban maradtunk hogy ha az ősz folyamán e remény szilárd testet ölt, amire hosszabb távon is alapozni lehet akkor tavasszal elkezdjük az építkezést. Alkalmunk végén szolgatársi felelősséget viseltünk imádságban azokért a lelkipásztorokért akik testi ill. lelki bajokban szenvednek. Este 7 óráig tartott ez az együttlét. A vacsora után tovább folytatta Webber testvér a tegnap este elkezdett sorozatot:

Esti alkalom(Daniel Webber)

Az Isten szeretete
Jer. 30:23-31:6

3.Örökkévaló szeretet - Isten emlékezteti népét arra hogy örökké szerette őket. Az ő szeretetének nincs kezdete és vége. A mi szeretetünk, amely ugyancsak Istentől ered, valamikor elkezdődött mint ahogy az életünk is, de Isten mindig is szeretet volt, kezdet nélkül.

4.Legyőzhetetlen szeretet - Erő van ebben a szeretetben és ez magához vonja az embereket, de nem erőszakos. Isten Szent Lelke közvetíti ezt a szeretetet, oly módon hogy megvilágosítja a mi elménket annyira hogy ami azelőtt taszító volt számunkra, onnatól kezdve már jónak, kívánatosnak látjuk.

Az esti alkalom után az "ősi" fészekben jött össze az immár 21 tagú Veress család, hogy megünnepeljk Ernőnek a 36. születésnapját és azt hogy egyetemi diplomát szerzett angol-német szakon. Jó hangulatú alkalmon köszöntöttük majd imádkoztunk érte. Éjfél után tértünk csak nyugovóra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...