2007. augusztus 31., péntek

Péntek

A lelkipásztori családok hetének a résztvevői
Édesapám és Daniel Zalán
Most pénteken délben még itt vagyok a Hargitán, de már befejeződött a lp. hét és délután hazaindulunk. Sajnos a tegnap nem tudtam írni, de ma este részletesebben beszámolok képekkel, hanganyagokkal együtt csak érkezzek haza.....

Na végre.... Hazaérkeztem és itt ülök a gép előtt. Igaz hogy már este 23.12 az óra de hát még ma van... A tegnapra visszatérve van egy rövid vázlatom a délelőtti előadásból, amit ide is szúrok:
A győzelmes szolgálat
Az Úr Jézus utolsó szavai
Jn. 19:25-30

1. Szomjúhozom - természetes emberi szomjúság - vízre
- lelki szomjúság
2. Elvégeztetett - győzelmes kiáltás - az Atya felé - nem neki lett vége hanem valami másnak
- a bűn ki lett fizetve
3. "Atyám, a te kezeidbe [teszem le] az én lelkemet." Lk. 23:46 (31 Zsolt:6) - nem az emberek
kezében van, hanem alárendeli magát az Atyának

A délutáni szabadidő után estére bementünk Kiss Zoltán testvérrel Csíkszeredába, mert már korábban megígértem Kui Bálintnak(gyermekkori barát, osztálytárs) hogy elmegyek egy bibliaórára. Kiss Zoltán testvér(ügyintéző lp. ott) hívására azonnal igent mondtam és egy nagyon meghitt légkörű, testvéri alkalomon lehettünk együtt vagy 14-en a gyermekeket nem számolva. A bibliaóra után is még visszamaradtunk beszélgetni és 11 óra volt mire visszaindultunk a Táborba egy olyan ítéletidőben amilyenben ritkán van része az embernek, de minden gond és baj nélkül fél 12-re már családi körben lehettem.

Ma délelőtt én tartottam a fiatalok között az áhítatot, ami után felmentünk és Borzási István testvérnek volt egy jó prédikációja, aminek ugyancsak ide másolom a vázlatát:

Péntek délelőtt, Borzási István

Dávid az ő ellenségei előtt
2Sám 16:1-23

1.Siba
alattomos, hízelgő, kétszínű, hazudik - a lelkipásztornak is lehetnek ilyen ellenségei, akik látszólag mintha szeretnék, tisztelnék, elhalmozzák adományokkal. Ne higyj nekik! az ilyen lelkületet magunkban is meg kell ítélni!

2.Sémei
Saul rokonságából, teljesen nyíltan szidalmaz, átkozódik - van amikor a lp. ilyen ellenséggel néz szembe. Milyen módon kell válszolni az ilyen kihívásokra? Nem kell minden vádra válaszolni. Az Úrra kell hagyni az elégtételt.

3.Akhitófel
valamikor barát volt, közeli munkatárs, tanácsadó volt - megtörténik hogy az aki a lp.-hoz közel volt ellene fordult. Az Úr Jézus is átélte ezt. Akhitófel az ószövetség Júdása. Kik a tanácsadóink? Az ilyen Akhitófel szerű emberek a barátaink?

A délelőtti alkalom után következett az ebéd és ez zárta hivatalosan a lp.-i hetet. Ebéd után azok akik még nem mentünk el, még fociztunk egy jót aminek döntetlen lett a végeredménye(5-5), amit hetesrugások és lábtenisz is követettek. 16 órára elfogytak a táborozók, de mi még a család felmentünk meglátogatni édesanyámat aki most lett beteg(hányinger, láz stb. így voltam én is a múlt héten lsd. csüt. bejegyzés), mert elérte a járvány. Remélem minél hamarabb helyre jön ő is. Édesapám magához képest elég jó állapotnak örvend, hála az Úrnak majd minden alkalom aktív résztvevője volt...
Este 8-kor indultunk haza és fél 10-kor érkeztünk meg Barótra Kiss Lehel teológussal együtt aki itt tölti a nyári legációt. 3/4 10-kor pedig megérkezett hozzánk Sikó Erzsike és a lánya Lidia Bölönből. Még mielőtt elköltöznénk igyekeztek meglátogatni és csak most volt meg a lehetőség erre. Jól felpakolva érkeztek(mi szem szájnak ingere, sütemények, virág, tyúkok stb.) és szeretettel ajándékoztak. Nem érdemeltük meg ezt a sok szeretetet, de mégis élveztük. Hála legyen ért(ük)e az Úrnak! Beszélgettünk, Igét olvastunk majd együtt imádkoztunk és észre sem vettük hogy telik az idő...11 óra után mentek el. Még sokszor fogunk gondolni rájuk...
Holnap reggel 6-kor indulok Krasznára kb. 400 km. mert ott lesz egy menyegző amire odaígérkeztem korábban. A fiatalokhoz is fűznek lelkigondozói szálak, de most inkább a helyi lp. (Borzási Pál) betegsége miatt is fontosnak érzem hogy ott legyek. Egyszer azt mondta nekem valaki hogy biztos azért megyek el "arra" a menyegzőre mert "megéri". Hát persze hogy megéri, de nem úgy ahogy ő gondolta... az Úr mindig kárpótol(t) a fáradtságokért. Holnap éjfélre már szeretnék itthon lenni ha az Úr is megsegít. Viszem magammal Lehelt is...
Most vettem észre mikor szólt a feleségem hogy nem működik a kazán, levágták a gázt. Nem értem miért, mert a postaládában talált számlát csak a tegnapelőtt állították ki és még persze hogy nincs kifizetve. Így tehát már nincs gáz... ez is azt mutatja hogy tényleg költözőfélben vagyunk.
A hanganyag feltöltésére most nincs időm, mert megyek lefeküdni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...