2007. október 18., csütörtök

Csütörtök

Előszó:
Valaki megkérdezte hogy miért nyilvános a blogom(valszeg nem olvasta a fejléc alatti szöveget), mert annyira személyes dolgok is vannak benne... hogy némelyeket irritálhatnak.
Van valami igazság a fentiekben... Éppen ezért szeretném kérdezni az olvasóktól(akiket lehet hogy nem is ismerek) hogy névtelenül mondjanak véleményt. Szavazzanak! Maradjon nyilvános a blog, vagy legyen zárt amit csak meghívottak olvashatnak? A linkek fölött, a lap jobb felső részén lehet ezt megtenni...


A mai nap a várakozás jegyében telt..., mert az volt az ígéret Krasznáról hogy a mai napon elkészül a kocsi és mehetünk utána. Még egy zilahi utat is beterveztem mára, de elmaradt mert a kocsi csak nem lett meg. Holnap ha kész lesz ha nem elmegyek utána..., de csak este miután itthon vége lesz a bibliaórának. Szombaton ami Magyarországon most munkanp lesz, talán még a műszakit is meg lehet ejteni...
Ma este Béla testvérrel voltunk Kéczbe a roma gyülekezetben. Akik Ákoson voltak a tegnapi kinferencián azok lelki kincsekkel, nagyon jó élményekkel megrakodva jöttek haza. A bibliaóra után zárt órán tanácskoztunk, mivel vasárnap úrvacsorára készül a gyülekezet. Jó volt látni hogy azok akik egymással szemben álltak, egymásra nehezteltek, most hogyan békülnek ki pár perc alatt...
Tíz után értünk csak haza Béla testvérrel, aki nagyon a szívén viseli a roma misszió helyzetét. Néhol aggódik is érte, mert itt-ott zavarok is mutatkoznak tájainkon.

Röviden összefoglalnám a meglátásomat minderről:
Amióta itt vagyok úgy vettem észre hogy két irányú errefelé a roma misszió. Van az úgynevezett "székelyhídi", a Kőszegi Dániel és Kovács Lajos fémjelezte csoport, valamint az váradi-ákosi vonal amit Kajcza testvérék és Vékás testvérék visznek főképp.
Az első csoport tőkeerős(ez azt jelenti hogy fizetett munkásai is vannak), és könnyedén szervezi laza közösségé a nyomorban élő "mindenre vevő" romákat. A másik irányzat képviselőinek talán nincs annyi pénzük, de sokkal szigorúbb elvek(és ez a szó itt a biblikus kifejezést takarja) mentén szervezi gyülekezeti közösségbe a megtért újjászületett cigányokat.

A gondok, bajok, véleményem szerint a fenti, nem csekély különbözőségekből adódnak. Az Úr legyen irgalmas mindannyiunkhoz! Nem is folytatom ezt tovább mert az már egyházpolitika lenne...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...