2008. január 11., péntek

Péntek

Ma "kemény" fizikai munkát végeztem. Sikerült bekábelezni a házat. Akik jártak már nálam Baróton azok tudják hogy mennyi vezeték van az iróasztalomon és a lakásban. Igaz hogy a belső hálózatban sokat jelent a wireless kapcsolat, de vannak olyan szeletek benne amelyek nem nélkülözhetik a vezetéket. Sikerült ráfordulni az Eutelsat W3(nyugat 7 fok) mőholdra ahonnan internetes adatfolyamot várok. Ha minden sikerülni fog akkor egy ilyen (telefon-műhold) öszvér megoldással fogok netezni, amíg meg nem gondolja magát a ROMTELECOM, hogy itt is fejlesszen ADSL2-re. Tehát műszaki nap volt a mai, ami péntek lévén nem is csoda, mert erre a hétre volt kitűzve e munkafázis és tovább már nem lehetett halogatni.

Zágoni Jenő testvértől(Baptista Levéltár, Budapest) kaptam egy levelet, amit ide másolok hogy aki tud segíteni az segítsen. Erdővidékiek FIGYELEM!
"...Feltételezem, hogy annak idején olvastad a Békehírnökben és a Szeretetben, esetleg e-mailt is kaptál a Baptisták a második világháborúban című könyv adatainak gyűjtése kapcsán. Kiss Lehel is járt málatok, ő is gyűjtött és küldött be adatokat, de még nagyon sovány az Erdővidéki adattár. Ha jól tudom Lehel nem jutott el Bibarcfalvára, Nagybaconba, Szárazajtára és néhány más hozzád tartozó településre sem.Nagyon szépen kérlek, minél hamarabb, még ebben a hónapban küldj néhány nevet azokról az idős vagy már elhunyt atyafiakról, akik részt vettek a második világháborúban. nem kérek részletes életrajzot (bár az is jó lett volna), de most megelégeszem, ha az illető személy nevét és gyülekezetét, esetleg születési helyét, évét, elhalálozási helyét, évét lejegyeznéd. Jó lenne tudni azt is, hogy Erdővidékről kik haltak hősi halált, kik voltak hadifogolytáborban. Az adatgyűjtéssel utolsó órákban vagyunk, mint háromszéki születésű - aki jól ismerte még Efraim bácsit is - ne kapnék tőletek néhány adatot. Kérem mielőbbi pozitív válaszodat..."

Tehát ha valaki érdemi információkkal tud szolgálni a fentiekkel kepcsolatosan akkor írje meg nekem ide: vefraim@gmail.com

Este bibliaóránk volt, ami után a vezetőséggel visszamaradtunk hogy beszélgessünk arról a javaslatról hogy fúvós zenekart indítsunk. Ha az Úr is úgy akarja és lesznek jelentkezők akkor nem elképzelhetetlen hogy a pengetős zenekar mellett egy fúvós is csatasorba áll majd. Ezért még imádkozni kell.
A feleségemmel megbeszéltük, hogy a hétfői mechanika szigorlatra majd én viszem el. Legyen legalább mellette a férje egy ilyen nagy megpróbáltatáskor.
Imádkozni kell érte(m)! Valószínűsíthető tehát a hétfői debreceni jelenlétem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...