2008. április 16., szerda

Szerda reggel

A tegnap este azt írtam hogy 12-en voltunk az esti alkalmon. Pontosan annyian amennyien az Úr Jézus tanítványai voltak. a tegnap reggeli igében fel volt sorolva mindegyikük. A szombat esti ifjúságin is szóba került hogy ki volt az a 12. Fontosnak tartom hogy mindazok akik Krisztushoz tartozunk tudjuk felsorolni őket. Azt tapasztalom hogy még a felnőttek között is kevés akad aki hibátlanul el tudná sorolni a 12 tanítvány nevét. Én a következő sorrendben jegyeztem meg őket:
Péter és András, Jakab és János, Filep és Bertalan, Máté, Tamás, Taddeus, Simon a zelóta, Jakab az Alfeus fia és Judás.
A ma reggeli igében azt olvastam hogy még a saját hozzátartozói sem értették meg az Úr Jézust és mentek hogy elfogják, mert azt hitték magán kívül van..., az Úr Jézus mégsem neheztelt rájuk de inkább tartotta övéinek azokat akik az Úr akaratát cselekszik. Kinyilvánította hogy ő nem úgy illeszkedik az társadalomba mint ahogy azt elvárták volna, hanem az Istenhez és az ő akaratához való viszonyulás az első rangú szempont az emberekhez fűződő kapcsolataiban is.
Nemrég éppen Kéczben beszélgettünk róla testvéri órán, hogy a gyülekezeti tagokhoz szorosabb kötődés kell legyen mint a nem hívő rokonokhoz. Ez megőrzi az embert attól hogy idegen külső befolyás(érzelmi alapon) hibás döntésekhez vezessen.
Most hogy jönnek az önkormányzati választások, azt látom hogy sok helyen ilyen vagy olyan rokoni, politikai, vagy egyéb érdek kapcsolatok mozgatják ember társainkat abban hogy kire szavazzanak, ki legyen a falu vagy város első embere. Milyen más lenne e "keresztyén országban" ha az alapján döntene a választópolgár a jelöltek mellett, hogy melyik cselekszi a Isten akaratát és nem az alapján hogy ki kinek a rokona, lekötelezettje, ellensége és így tovább. Mi hívő emberek kövessük az Úr Jézus példáját. Bárcsak több hivő jelölt lenne akire nyugodtan szavazhatnánk. Én pl. azt is el tudnám képzelni, hogyha nincs istenfélő jelölt a választandók között akkor a hívő ember nem is szavazna...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...