2007. április 5., csütörtök

Nagycsütörtök

A szokásosként indult a nap. Reggel áhítat, a gyerekeket iskolába óvodába elvinni, elintézni a napi ügyeket. Majd készülni az ünnepi szolgálatokra. Egyeztettünk Böythe Lacival az eljegyzéséről. Valszeg május első hétvégéjén kerül rá sor Goroszlón. Egy kicsit komplikált a helyzet, mert ugye neki már volt egy előző házassága a régi életében, ami azért szakadt meg mert a felesége elhagyta és elvált tőle amikor ő megtért. A leendő menyasszony lelkipásztora felhívott és érdeklődött felőle. A szilágyságban ugyanis a formaságra is nagyobb figyelmet kell szentelni. Lehet e nekik olyan eljegyzésük és menyegzőjük mint másnak a gyülekezetben vagy nem? stb. stb. Abban állapodtunk meg hogy erről még egyeztetünk a többi pásztortral is. Van tehát feladat, imatéma bőven....
Mára vártam a teológus testvért Györfi Elek Tóbiást aki menetrendszerűen meg is érkezett a délután folyamán. Elvittem a szállására Dénes Árpád testvérékhez, akiknek kimondottan ajándékuk a vendégfogadás és ezzel is szolgálnak a gyülekezetben. Már majdnem minden teológus ismeri őket.
Hat órára mentünk Bölönbe a gyülekezetbe, ahol Tóbiás szolgált a János 13:1-20 alapján. Nem volt hosszú és nem is volt rövid. Nagyon tartalmas rendszerezett prédikáció volt. Az egész alkalom áldott volt. Este a Sikó családnál vacsoráztunk, majd hazaindultunk. Előtte azonban betettük a kocsiba a Puch robogót amit vettem és amit mostanra szállítottak le. Megvagyok vele elégedve. Biztos hasznomra lesz a nyár folyamán. Még egy nap és a feleségem is itthon lesz, nagyon várom! Remélem hogy ő is várja már a találkozást. (Ha olvassa ezt a bejegyzést akkor méginkább illik neki:)
Ne feledjük: holnap Nagypéntek és a Megváltó áldozatára emlékezünk!!!

"Az Úr legyen áldott nagy dolgokat tett..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...