2007. április 30., hétfő

Vasárnap

Ma reggel 7.40-kor indultunk el Debrecenől Érszőllősre a szüleimmel, feleségemmel és a nagyobbik lányunkkal Mirjámmal. Kilenc előtt tíz perccel érkeztünk meg az imaház elé. Még volt annyi idő hogy átöltözzek és már kezdődött is az imaóra. Kezdtem ízlelgetni a légkört, próbáltam belelélni magam az új helyzetbe. Megvallom őszintén ez még nem ment, de nagyon jó benyomást tett rám a testvérek imádságos lelkülete. Különösen a férfitestvérek őszinte és hangos imája volt az ami megdobogtatta a szívemet. Kezdtem valamit megsejteni abból, miért volt nekik olyan hitük hogy a reménytelennek tűnő körülmények ellenére mégis meghívtak lelkipásztoruknak. Ilyen imaélet "mustármagnyi" hitet eredményez. Az imaóra után Hiri János vezette tovább az alkalmat amelyen először édesapám szólt majd én hírdettem igét a Róm. 11:7-11 alapján az "Isten üdvözítő terve" címmel. Az igehirdetés után jó volt hallani a buzgó imádságokat. Hallgassa meg az Úr mindegyiket!
Végül beszámoltam arról hogyan vezetett az Úr és miért mondtam igent a gyülekezet meghívására. Úgy vettem észre hogy örömmel hallgatták a bizonyságtételemet. Az Úré legyen a dicsőség. A délelőtti alkalom után átkísértek a leendő pásztori lakáshoz, hogy megbeszéljük a hogyan továbbot. Sikerült jó ötleteket meríteni a közös ismeretből és azzal a reménységgel vannak a testvérek, hogy szeptemberben beköltözhetünk. Ámen!A leendő pásztori lakás

A gyülekezetvezető testvérnél ebédeltünk, ami után elindultunk Zilahon keresztül Gyergyóba. Zilahon meglátogattuk az anyai nagybátyámékat (Ady Dániel) ahol a feleség a harmadik kemoterápiás kezelésen van túl és még egy hátravan. Meglepően jól viseli a betegségét, ezy a tény azonban méginkább arra serkentett hogy imádkozzunk érte, a gyógyulásáért. Mennyei Atyánk gyógyítsa meg őt az Úr Jézus nevében!
Este tízre értünk Gyergyóba ahol édesapámékkal hálát adtunk az együtt eltöltött időért és a viszontlátás reményében elbúcsúztunk tőlük. Imádkozom hogy édesapám is legyen jobban, mert nehéz látni, mennyire szenved pedig próbálja leplezni az Úrtól kapott humorával. Arra a kérdésre pl. hogy "Hogy van édesapám?" "Szédületesen jól fiam" a válasz, vagy most újabban, mivel csak bottal tud járni azt válaszolja hogy: "Sántikálok a teljes gyógyulás felé"
Én nem tudnám így viselni a szenvedést, de van kitől tanuljak. Hála érte az Úrnak! Azt hiszem ezt nem csak én mondom.... és ez erőt ad.
Soli Deo Gloria!

1 megjegyzés:

  1. Én azért nagyon sajnálom, hogy elmentek Barótról. biztos, hogy az Úr rendel más őrállókat. azért mégis....De én is csak azt tudom mondani, hogy legyen meg az Úr akarata és áldjon meg titeket nagyon az új szolgálati területen is.

    VálaszTörlés

Itt hozzá(m) szólhatsz...