2008. február 4., hétfő

Szombat-Vasárnap-Hétfő

Végre sikerült időt szánni a blogírásra... Már bántott a lelkiismeret hogy miért nem írok, de egy szerűen nem jutotott rá idő. Pedig jó dolog mindennap lejegyezni ami történik, mert most már nehezebb visszaidézni a napi történéseket.

Szombat

A feleségem és Hiri Matild úgy egyeztek hogy szombaton nálunk, vasárnap pedig náluk ebédel a vendég, így hát együtt ebédeltünk Zsoltival, ami a beszélgetés miatt a késő délutánba is belenyúlt. Utána imádkoztunk az esti alkalmakért és egyikünk ő is én is elvonultunk készülni az esti evangélizációkra, ő az érszőllősire én pedig a biharira.
Hat óra előtt valamivel, csoda történt pedig szombat volt... Miközben Zsolt imádkozott az esti alkalomért az Úr meggyógyította. Egy csapásra, helyesebben egy érintésre("Kezed ha megérint már elég...") elmúlt a fájdalma (fájdalomcsillapítókkal és felkötött karral érkezett hozzánk) és minden továbi nélkül tudta mozgatni a karját. Ő maga is csodálkozva vette tudomásul hogy már nincs szüksége segítségre az öltözködéshez, pedig ezért hozta magával Dániel fiát. Örömmel adtunk hálát a gyógyulásért és dicsőítettük az Istent. Az esti alkalmon aztán bizonyságot is tett arról amit az Úr tett, de hozzá tette hogy sokkal nagyobb dolog lenne azonban ha valaki megtérne...
Mi Lippai testvérrel(gyülekezetünk vezetőségi tagja) hét órára a bihari gyülekezetbe igyekeztünk ahol Albert Zsolt a lelkipásztor. A Novák Zsolt kocsijával mentünk, mert az enyém Krasznán van még. Öt percet késtünk a csoda és a forgalom miatt, de azért hiszem hogy nem botránkozott meg ebben senki. Azon az estén Lázár feltámasztásának története volt az evangelizációs igehirdetés alapja a János evangeliumából.
1. Jézus nem közömbos szerettei fájdalma láttán (Fáj e neked a "lelki halál" állapotában lévő hozzátartozód annyiora mint Máriánka és Mártának a Lázár halála?)
2. Jézus kérdez (Te tudod e hogy hoool van az akiért aggódsz?)
3. Jézus parancsol (Először neked kell engedelmeskedni hogy az Úr Jézus a halottal foglalkozzon)
Eddig csak a hivők, az élők számára volt üzenet
4. Jézus hív (név szerint szólít) és a halottak meghallják az ő szavát
Ez már a "halottaknak" szólt

Vacsorára Albert Zsolt lelkipásztorral együtt hívtak meg a bihari testvérek, aminek elfogyasztása után elindultunk hazafelé.

Vasárnap

Délelőtt itthon szolgáltam a Józsué könyvéből a még birtokba nem vett örökségről. Nagyon gazdag volt az ige asztala ami mellett állhattam. Az alkalom második felében úrvacsorai alkalmunk is volt. Mielőtt ebédeltünk volna, volt egy jó óra amit a térdeinken töltöttünk egy fiatalemberrel(Kovács Tibor) innen a gyülekezetből, akit akkor született újjá. Nagy volt a kegyelem kiáradása... Délután háromtól a kéczi gyülekezetben szolgáltunk együtt Zsolttal. Nagy szeretettel fogadtak a testvérek és nem is volt hiábavaló az ottlétünk. Hála az Úrnak!
Az esti összejövetelre már hazaérkeztünk idejében és örömmel tapasztaltam hogy "telt ház" várta az evangélium hirdetését. Nagyon sok vendégünk is volta környező baptista gyülekezetekből (Margitta, Debrecen,Vámospércs, Berettyószéplak, Micske, Kécz...stb) , de innen a faluból is. Először azok tettek bizonyságot akik a héten döntöttek az Úr Jézus mellett, majd ezt követte a Zsolt szolgálata. Az alkalom végén visszamaradtunk imádkozni azokkal akik ezt vágyták. Nagyon szép hetet tudhatunk magunk mögött és azt mondhatom testvéreimmel együtt hogy az Úr megáldott minket. Dicsősség neki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...