2008. február 16., szombat

Szombat

Végül csak nem mentem a feleségemért(apósomékkal jött haza este későn), hanem Ferenczi Béla és Ferenczi János testvérekkel mentünk estére Szentimrére. Micskére hazavittük a kölcsönkapott buszt(Ferenczi János vezette), onnan pedig már csak az én kocsimmal mentünk tovább. Eddig még soha nem jártam Szentimrén, ami Szalárdhoz mintegy 2,5 km-re van. Arról nevezetes ez a falu hogy Szent István király fia, Imre herceg itt halt meg egy vadászat alkalmával(vadkan végzett vele) a legenda szerint. Van ebben a faluban egy forrás, amiből karvastagságban hatalmas nyomással ömlik a borvíz, rögtön egy kis patak is lesz belőle. Hoztam is haza belőle egy üveggel. Az ízét a szejkei borvíz ízéhez tudnám hasonlítani, mert egy korty után ennél is azt érzi az ember mintha petróleumot ivott volna. Állítólag nagyon jó az emésztésre, gyomor, epe és vese bántalmakra. A forrás fölött van egy réztábla, melyen ez áll: "Életvíz forrás"
A gyülekezetben(ifj. Szabó Mihály itt a lelkipásztor) is elég sokan megjelentek és úgy tapasztaltam hogy a faluban levő forrás ellenére azért van szomjúság az evangélium iránt. Az öszejövetel végén imádkoztam azokkal(egyikkel még az imaházban, a másikkal az otthonában) akik döntöttek az Úr Jézus mellett. Az Úr tartsa meg őket! Ma estére és holnapra a pestszentimrei baptista gyülekezet(testvérgyülekezetek ezek?) lelkipásztorát Háló Gyulát és énekkarát várják. Imádkozzunk értük!
Ha az Úr is megsegít akkor én ma estére Goroszlóra megyek a fiatalokkal. Ott is ev. alkalom van. Uram segíts és tégy áldássá!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...