2008. február 1., péntek

Csütörtök-Péntek

Péntek

A mai napon nagyon sok bátorítás érkezett hozzám. Többen felhívtak telefonon is és erősítettek. Már reggel a Mikeás 3:20(4:2) igével hívtak Barótról(Kónya Irénke) és ez folytatódott egész délutánig(Simon András zárta a sort)... Hálás vagyok az Úrnak a blogolás ezen áldásáért is: Imádkozó és bátorító testvéreimért, értetek. Áldjon meg titeket az ÚR!

Kora délután jött a gyülekezeti pénztáros hogy átnézzük a tavalyi év könyvelését. Hála az Úrnak hogy az adakozásban erős gyülekezet az Érszőllősi Baptista Gyülekezet.

Ezután elvittem az autót Krasznára, mert letelt a negyedév és vezérműszíjat meg egyebeket kell cserélni rajta. Zilahon Lajoséknál találkoztam Zsolttal és Krasznáról már együtt jöttünk haza az ő kocsijával, mivel az enyém ott maradt.

Este Zsolt a Zákeus történetét olvasta fel a Lukács 19.-ből és annak alapján mondtza el személyes bizonyságtételét majd hirdette az evangéliumot. Az összejövetel után mikor

Melindával vissza maradtunk imádkozni, az Úr megadta neki a teljes szabadságot a teljes bűnbánat és bűnvallás után. Öröm volt nézni miként ragyog az arca a boldogságtól. Bárcsak lennének még társai... ezért imádkozom.

Vacsorára Zsoltot a fiával(Dániel a fegyverhordozó) együtt elvitte a Gombos család. De mi sem maradtunk vendégek nélkül, mert Grétiék nálunk vacsoráztak. Vacsora után elvitték magukhoz 24 órára Mirjámot és Jéminát. Így most csend és nyugalom honol nálunk... idilli kép.

Csütörtök


A tegnapi bejegyzésből kimaradt a délelőtti alkalom. Délelőtt 10 órától ugyanis Kéczben voltunk a cigány gyülekezetben. Béla testvérben merült fel az ötlet először, hogy mi lenne ha szerda délelőttre szerveznénk a cigányoknak egy alkalmat. Az ötlet megvalósíthatónak tűnt, mivel azok is itthon vannak akik Mo.-n szoktak dolgozni. Telefonált is Béla testvér Kéczbe és össze is gyűltek az atyafiak szép számban. Édesapám még soha nem volt abban faluban, de mégis ismerték és az Úr megáldotta a szolgálatát, mert jó döntések születtek az alkalom végén. Az Úr tartsa meg őket.

Nekem ma reggel rázósan indult a nap...
(Ide annyit szúrok közbe, hogy eddig valahányszor amikor evangelizációs hetet szerveztünk, természetes volt hogy ilyen vagy olyan módon támadott minket a Sátán. A tavaly pl. a "szadista pap" című pletyka indult útra Baróton, közvetlenül az evangelizációs hét előtt. Hála legyen az Úrnak hogy megszégyenült a Sátán és nagy fájdalmára mégis eljöttek az emberek az alkalmakra és döntések is születtek.)

Eddig minden olyan zökkenőmentesen haladt előre az evangelizáción mintha az ördög szabadnapokat vett volna ki... Először arra gondoltam hogy nincs ereje, de mivel az érszőllősiek közül senki nem tért meg eddig, mégis csak tudomásul kellett venni erős jelenlétét. Méginkább imádkoztunk szabadulásokért és a tegnapi Jóbról szóló prédikáció után láss csodát... jönni kezdtek a bajok...
A feleségem 8 óra előtt elindult Debrecenbe terhesgondozásra. Éppen a lányokkal olvastuk a reggeli igét(Józsué írtotta a kánaániakat) és megérkezett az első csapás. Csörgött a telefon:
-Halló, Márti vagyok. Baj van.
-Mi történt?
-Margittán megütöttem egy parkoló autót kanyarodáskor és kellene jöjj hogy segíts, mert jönnek a rendőrök és velem nem tudnak beszélni.
-Rendben, megyek.
Mentünk is azonnal Hiri Jancsival és tényleg úgy volt ahogy a feleségem mondta. A Dacia összetört eléggé(még jó hogy régi volt és kb. 5 millióból megússzuk), de a mienknek csak kissebb sérülése lett(mégis bene lesz annyiban mint a Dacia). Semmi nagy baj gondoltam magamban, majd csak lesz valahogy. Bementünk a rendőrségre, leültettek és kérték a papírokat. Na itt következett a 2. csapás. Nincs meg a forgalmi... Kiesett a helyszínen? A rendőr szórta el? A határon nem adták vissza? Othon maradt, vagy a kocsiban? Nem lehet tudni. Szegény rendőr szerette volna hamar letudni ezt a kis koccanást csak úgy rutinból és erre tessék bonyolódik az ügy. Feleséget ott tartják, minket Jancsival elengednek haza hogy otthon is keressük a papírt. Ahogy lépek be a házba jön szembe velem Mirjám és mondja: Édesapám éppen most beszél tata telefonon haza és azt hallottam hogy Novák Zsolttal baleset történt. Leesett és eltört a kulcscsontja. Na nesze neked 3. csapás. éppen Zsoltot vártuk péntek, szombat, vasárnapra... Azonnal eszembe jutott hogy mindez azért van mert evangelizációs hét van. Aztán az is eszembe jutott amit a tegnap este hallottam Jóbról hogy: "Mindezekben nem vétkezék Jób, és Isten ellen semmi illetlent nem cselekedék."Jób 1:22
Az Úr adott erőt a feleségemnek és nekem is hogy délután 2 óráig amíg az ellenőrzés(R.A.R. mérnök leolvassa az alvázszámot, lekérik az uniós adatbázisból a kocsi adatait...stb.) és a károsulttal való megegyezés tartott kibírjuk türelemmel.
A végén azonban az Úr ezt is jóra fordította. Mostantól a margittai rendőrök is ismernek és tisztelnek(parinte din Viisoara) és közülük néhány nagyon istenfélő. Az egyik aki nagyon segítőkész volt és akivel sokat beszélgettem megígérte hogy eljön hozzánk egy kávéra és azért főleg hogy imádkozzunk. Ő azt mondta hogy sok rosszat csinált az életben és sokat hazudott, de papnak sohasem. Ezért is hiszem hogy felkeres...

Ma este az Ez. 18:20-32 alapján hirdettem igét. Ítélet után kegyelmet...a megtérőnek. Voltak vendégeink is Bagosról. Fiatalok akik bizonyságtétellel és énekekkel szolgáltak. Nagyon áldott együttlétünk volt ahol megtört a jég és egy fiatal lány(Melinda 16 éves) is megtért innen a faluból. Miután vissza maradtunk imádkozni megtapasztaltuk az Úr Jézus minden bűnt eltörlő, megújító, elpecsételő szereteteét. Az Úré a dicsősség!
Novák Zsolttal is sikerült beszélni és azt mondta, hogy annak ellenére ami történt igyekszik itt lenni. Hogyan lesz és miként majd meglátjuk. Imádkozni kell érte is... Próbára vagyunk téve, de hiszünk és bízunk abban aki elhívott!!!!!!!!!!!!

Áldassék az Ő neve!!!!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...