2008. április 13., vasárnap

Szombat - Vasárnap

A szombat délelőtt többnyire a vasárnapi szolgálatokra való készülődés jegyében telt. A feleségem készítette a vasárnapi ebédet, a gyerekek segítettek a takarításban. Úgy volt hogy délután a fiatalokkal és a nagyobb gyerekekkel kimegyünk a rétre egyet focizni, játszani de ezt a délutáni programot elmosta az eső. Na hát ha nem lehetett játszani, akkor mentem linuxot installálni konfigurálni. Este héttől ifjúsági alkalmunk volt, ahol isméét egy húsvét-pünkösd közti történetet vettünk Jézus és a tanítványok életéből. Jó alkalmunk volt, amit sajnos beárnyékolt az egyik lánynak a pillanatnyi rosszulléte(el kellett vinni az orvoshoz), de imádkoztunk érte és az Úr meghallgatta az imádságot, mert ma reggel már itt volt a gyülekezetben.

Vasárnap reggelenként álatlában elhangzik nálunk egy kérdés-kérés. A feleségem intézi hozzám:
-Efraim ugye elviszed Jéminát magaddal
-El, persze hogy elviszem
Ma reggel is ezt válaszoltam, de Jémina megneszelte a dolgot és mivel ma inkább itthon akart maradni, meglógott. Fél kilenckor keressük keressük és nincs sehol, mígnem a feleségemnek eszébe jutott hogy korábban hallotta az ajtót csukódni. Mirjámot azonnal küldtük érte az imaházba(amikor nem akar velem jönni akkor többnyire ő az első látogató a gyülekezetünkben), de alig találta meg ott is mert elbújt a padok közé... Végül csak belátta hogy nem lehet maradása ezért eljött velem Micskére.
Micskén délelőtt úrvacsorai közösségünk volt a gyülekezetben, ami után Tripó Pál testvérékhez mentem ebédre. Jémina Tripó (Hubert)Magdiékhoz ment ebédre a gyerekek közé ahol a kis Abigélnek a 7. születésnapját ünnepelték(tessék Gödöllőn is megemlékezni róla!)
Tripó testvéréknél ebédeltünk beszélgettünk és imádkoztunk. Volt mit feltérképezni(a Tripó család ágas-bogas nagy család) az ősök és az utódok vonatkozásában és most már jobban átlátom az ok okozati összefüggéseket a lelki élet területén abban a családban is. Újabb imatémákat gyüjthettem tehát a délután folyamán.
Négy órától Micskén, majd hat órától Érszőllősön szolgáltam Préd. 5:1-7 igeszakaszból. Örültem annak hogy nem csak én értehettem meg az igei üzenetet, hanem úgy Micskén mint itthon is magukévá tették a hallottakat a testvérek. Halleluja!


Ez a kép ma készült Micskén a Hubert család udvarán és egy találós kérdést is fűzök hozzá: Ha annyi tagja lenne a micskei gyülekezetnek mint ahány csibe van a képen akkor a gyülekezeti taglétszám ötven százalékkal több lenne mint jelenleg. Hány tagja van a micskei magyar baptista gyülekezetnek?A megfejtőnek megígérem hogy imádkozni fogunk érte szerdán este a gyülekezetben, mert ha ennyire fontos neki hogy hányan vagyunk Micskén akkor ő is fontos nekünk.

6 megjegyzés:

  1. a csirkek szama: 1+n

    VálaszTörlés
  2. Mondjuk 18 tag, 27 csibe.
    Eltaláltam?
    Az Úr áldását rátok!

    VálaszTörlés
  3. Mikor blogodat és kérdésedet elolvastam azonnal a Mt 23,37 jutott eszembe. Arra kérem az Úrat, hogy használjon téged abban a faluban Izráel elszéledt gyermekeinek egybegyűjtésére. (Jn. 11,52) Jól esik gondolni azokra a testvéreimre akikkel együtt az Úr sok kedves és áldott alkalmat adott gyermekkoromtól fogva. Az Úr áldja meg és szaporítsa meg azt a gyülekezetet. "Szaporodjál ezerszer ezerig és bírja a te magod az ellenség kapuját." 1Móz 24,60
    Nekem a csibéknél könnyebb a micskei testvéreket megszámolni, akik kb. 18-20-an (?!) vannak. Ezután is szeretnék imádkozni értetek!

    VálaszTörlés
  4. Mikor blogodat és kérdésedet elolvastam azonnal a Mt 23,37 jutott eszembe. Arra kérem az Úrat, hogy használjon téged abban a faluban Izráel elszéledt gyermekeinek egybegyűjtésére. (Jn. 11,52) Jól esik gondolni azokra a testvéreimre akikkel együtt az Úr sok kedves és áldott alkalmat adott gyermekkoromtól fogva. Az Úr áldja meg és szaporítsa meg azt a gyülekezetet. "Szaporodjál ezerszer ezerig és bírja a te magod az ellenség kapuját." 1Móz 24,60
    Nekem a csibéknél könnyebb a micskei testvéreket megszámolni, akik kb. 18-20-an (?!) vannak. Ezután is szeretnék imádkozni értetek!

    VálaszTörlés
  5. A csirkéket többször is átszámoltam, de egyszer sem ugyan annyi lett a végén :-)
    Kb.20 tag lehet, a csirkék száma: 30??
    Balázsné Novák Klára

    VálaszTörlés
  6. 32 csibe van a kepen igy tehat a micskei gyulkezetnek 16 tagja van!?
    Ozsvath Miki

    VálaszTörlés

Itt hozzá(m) szólhatsz...