2007. július 6., péntek

Péntek

A ma reggeli igében ((5Mózes 23,18-26) nagyon konkrét utasítások voltak arra nézve hogyan őrizze meg Isten népe a tisztaságát. Nagyon aktuális üzenet volt, amit nagyon a szívemre vettem. Lukács János testvérem az áhítatban ezt írja: "A mai evangéliumi közösségek egyre kevésbé tesznek konkrét lépéseket a gyülekezeti tisztaság fenntartására. Nyilván azért, mert ez nem egy hálás feladat. De ugyanakkor sok példa van arra, hogy amikor egy gyülekezet ezt vállalta, Isten különleges áldást, ébredést ajándékozott azon a helyen." Az Úr segítsen hogy minél többen legyünk azok, akik megteszik a konkrét lépéseket azért hogy jöjjön az ébredés!
Egy csomó időmet elvette ma a PHP(PHP: Hypertext Preprocessor egy szerver -oldali szkriptnyelv) nyelvvel való ismerkedés-kinlódás, de mégis azt mondom, hogy megérte, mert sikerült néhány php kódot már korábban megírt HTML kódba beágyazni. Tehát volt sikerélmény is. Drága szakkönyvek vásárlása nélkül is lehet fejlődni. Igen sok anyag van már fenn a neten ebben a témában is. Igy jut az ember egyről a kettőre...(akinek a fenti bekezdés kínaiul hangzik, ne foglalkozzon vele, ez az én egyik kevésbé ismert oldalamhoz tartozik, ilyen is van...informatika)

Ma még együtt volt a család, de holnap ismét szétszóródunk. A két nagyobb gyermek(Mirjám és Judit) Cséki Barna testvérékkel mennek fel a zilahiak gyergyói táborába egy hétre, én pedig Goroszlóra indulok holnap hajnalban, a Böythe Laci menyegzőjére. Nem lesz egy könnyű eset... aki járt már Goroszlón és Lacit is ismeri tudja miről van szó. Az Úr adjon nekem bölcsességet és üzenetet, amit átadhatok a gyülekezetnek és az ifjú párnak. Délután kettőkor fog kezdődni az alkalom a goroszlói imaházban, a vacsora pedig a zilahi imaháznál lesz. Örülök hogy lesznek utitársaim is akik elkísérnek. Mihály és Dávid Vargyasról(mindketten nőtlenek,túl a 30-on), Rózsika néni és Rebeka Bardocról vállalkoznak a hosszú útra.
Este itthon Baróton voltunk bibliaórán, ahol a Róm.8:15-27 igeszakasszal foglalkoztunk. Az összejövetel végén azt kérdezte az egyik idős atyafi:
"Testvér tényleg kitesz valakiket az internetre, a világ piacára?) Megpróbáltam valamennyire elmagyarázni neki a blog fogalmát, több kevesebb sikerrel... Tény hogy ez a blog nyilvános, legalább annyira mint a gyülekezeti alkalmaink, de ez még nem jelenti azt, hogy az egész világ olvassa, mint ahogy nem jön el az egész város az istentiszteletre sem. Még mindig vannak akik ezt a számomra immár természetesnek tünő kommunikációs terepet(internet) misztikus területnek tartják, szerintem alaptalanul...
Holnap és holnapután nem biztos hogy lesz bejegyzés, mert nem leszek itthon, de általában megszoktam találni a módját hogy idegenből is írjak ide valamit. Tehát ha késni fogok vagy elmaradok, csak türelem és imádkozz értem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...