2007. július 27., péntek

Péntek

A mai áhítatban ezt a felhívást olvastam : "Imádkozzunk ma azért, hogy egyik szélsőség se jellemezzen minket: a "hívő" tunyaság és felelőtlenség, de a "hívő" önelégültség se"(Kotmájer Mihály) Hát... személyesen nem ismerem a testvért, de mélyen egyetértettem vele és kívánom, hogy legyek mentes ezen szélsőségektől egész életemben.
A két fentebb említett kísértő állapot távolabb állt ma tőlem mint máskor, mert igyekeztem...a szervízbe. Mára ígérték ugyanis a hiányzó alkatrészt a kocsimhoz. Eddig csak manufakturális eszközökkel(drót, távtartó apró fadarab) sikerült mozgásban tartani a járművet. Reméltem hogy ma megszünik ez állapot, de nem. Mikor odamentem közölték hogy egyáltalán nem érkezett meg az alkatrész. Ha valami komolyabb baja lett volna a kocsinak vagy általánosabb hibája akkor már lenne, de így mivel ilyan egzotikus alkatrész(egy kicsiny foglalat tört el) hiányzik még várnom kell egy hetet. Mit mondjak...? Ennek halatán se a tunyaság sem az önelégültség nem környékezett, inkább valami más...., az ellen is harcolni kellett. Sikerült. Az Úr kegyelméből! Megígértem hogy hétfőhöz egy hétre visszajövök.(Igyekszem türelmesnek lenni) Azért azon is gondolkodtam, hogyan járom le az előttem álló hetet (kb. 1500km-t), de majd csak megoldom valahogy.Az Úr is segít...(ad majd egy két jó ötletet... ).
A délutánt elég sok telefonálgatás, munka, készülés, tervezés, szervezés töltötte ki majd bibliaóra következett a Róm. 10-ből. Üdvösségről, hitről, akadályokról, és a bizonyságtévő életről beszéltem. Hiszem hogy nem hiába. Jó volt kihallani és kiérezni az imádságokból a Krisztustól kapott élet szeretetét.
Az összejövetel után pedig családlátogatáson voltunk a szomszédban(Gál G.-nál)
Ne légy tunya és önelégült, hanem "légy bátor és erős" az Úrban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...