2008. március 10., hétfő

Hétfő

Érkezett egy kérdés valakitől és mivel másoknak is kérdés lehet ezért itt is válaszolok rá...
"Egy kerdes foglakoztat amire szeretnek valaszt kapni!!! Kell e legyen valaki aki hallja az imamat amikor megvallom a bunt Istennek?Miert nem eleg az ha csak En szemelyesen Istennel rendezem a dolgot?"

Kedves Kérdező!
A kérdésedre való válasz előtt hadd kérdezzem meg: miért kell egyáltalán megvallani a bűnt Istennek, ha Ő úgyis tud mindent...?
Azért mert amikor megvalljuk bűneinket akkor beismerjük bűnös állapotunkat, elismerjük hogy kegyelemre szorulunk és erre tanít a Szentírás(1Jn.1:9) is.
A kérdésedre a válasz pedig az, hogy azért jó ha valaki(újjászületett ember) még hallja az imádságodat, mert azt mondja a Jézus: "Bizony mondom néktek azt is, hogy ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám" Mt. 18:19 Ebben az értelemben a bűnbocsánatot is egészen biztosan. Vannak ugyanis olyan bűnök, melyeknek titokban való megvallása nem jár felszabadulással és a Sátán továbbra is gyötri vele az embert, de ha azt valaki előtt is megvallja és az is Áment mond az imájára akkor jön a szabadulás, a gyógyulás és megszégyenül az ördög, mert nincs immár közös titka az emberrel."Valljátok meg bűneiteket egymásnak és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok: mert igen hasznos az igaznak buzgóságos könyörgése." Jak 5:16

U.I. Az is megtörtént már hogy valaki levélben(névtelen email) írta meg vallomását és kért hogy imádkozzak érte. Fel is szabadult és később bizonyságot is tett róla. Érdemes tehát akár névtelenül is kiönteni szívünket egymás és az Úr előtt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...