2007. május 29., kedd

Kedd

Egyre jobban mozgok az asztal körül...Na nem az íróasztalról és nem is az étkező asztalról beszélek, hanem arról amelyen kicsi fehér labda szokott pattogni. Ma reggel miután elvittem a gyerekeket ahová illik, Ivanciuc Lavival(azon túl hogy testvér és gyülekezeti tag, még ő a méhészeti szaktanácsadóm és felügyelőm) vártuk az ácsokat akik ma reggel 8-ra ígérkeztek, de kilenc körül érkeztek. Addig sikerült Lacit 4-1 re legyőznöm, ez azért figyelemre méltó, mert eddig ő vert meg engem. Mióta megvették a fiatalok az asztalt volt alkalmam gyakorolni. Jól esik a mozgás, de a siker is, kár lenne tagadni... Lám lám jó eredményt még a játékban is csak a többszöri gyakorlás után lehet elérni. Méginkább így látom ezt a lelkiek terén... Lelki gyakorlatok nélkül ne csodálkozzon senki, ha kegyetlenül elverve, sebektől borítva, jajgatva-panaszkodva vonul le sebesen a küzdőtérről... Ellenben ha megvan a lelki gyakorlat, akkor ellen lehet állni a Sátánnak és ő fog elfutni... Míg ezek a gondolatok is megfordultak a fejemben, megérkeztek az ácsok és így meggátoltak abban hogy a fentebbb leírt valós illusztrációt még erősebbé tegyem...:)
Mekezdődött tehát a munka. Ezek a szakemberek készítik a tornyot a templomra. Most ugyanis nincs tornya az imaházunknak, de régebben volt és a műemlékvédelmi hatóság kötelez minket az eredeti állapot helyreállítására. Amúgy is ráfért már az épületre a felújítás. 1782-ben református templomnak épült és 1950-től került a baptista gyülekezet tulajdonába. Mivel műemléknek minősül legalább három évbe és nem kevés pénzbe került amíg a tatarozáshoz az engedélyeket megszereztük. A gyülekezeti tagok adakozásából mostanra gyűlt össze annyi pénz, hogy elkezdhettük a munkálatokat. Ha Isten is megsegít akkor be is tudjuk fejezni. "Mert ha közületek valaki tornyot akar építeni, nemde elõször leülvén felszámítja a költséget, ha van-é mivel elvégezze?" Luk. 14:28
most még így néz ki az épület:


és itt vannak azok akik dolgoznak, háttérben pedig akik dolgoztatnak, a feleségemmel az élen :)


Gál Gabi volt az aki ingyen és bérmentve elkészítette az információs táblát az építkezési munkálatokról. Az Úr jutalmazza meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hozzá(m) szólhatsz...